StoryEditorOCM
OstaloPLIVANJE

Vlaho Nenadić isplivao normu za Europsko, Jug ima petero reprezentativaca, Lara Šurković je novo ime na popisu izbornika!

Piše Tonči Vlašić
22. ožujka 2023. - 09:36

Lara Šurković je novo ime Plivačkog kluba Jug na popisu reprezentativaca. Uvrštena je u mlađe juniorsku reprezentaciju. Osim nje pozive su dobili i Vlaho Nenadić i Juraj Barčot, dvojica juniorskih reprezentativaca.

- Imamo ukupno pet reprezentativaca u ovom trenutku. Preostala dva su Mario Šurković i Michel Brassard, koji imaju status seniorskih reprezentativaca – podsjetio je Frane Ćirak, šef struke dubrovačkog kluba, ujedno jedan od trenera hrvatske reprezentacije.

image

Frane Ćirak, šef struke Plivačkog kluba Jug

Tonči Vlašić/

Izbornik dr. sc. Pero Kuterovac je Laru Šurković, Vlaha Nenadića i Juraja Barčota pozvao za nastup na Četveromeču Hrvatska – Bosna i Hercegovina – Slovenija – Srbija u Sarajevu 25. i 26. ožujka.

- Pozive su zaslužili dobrim rezultatima na izlučnom natjecanju u Rijeci, Victoria. Nenadić je isplivao normu u disciplini 200 slobodno za Europsko juniorsko koje je u srpnju u Beogradu. Norma je bila 1:53.76, a Vlaho je išao 1:52.01. Barčotu je za normu na 400 metara mješovito nedostajalo 40 stotinki. Pokušat će to sad ostvariti u Sarajevu. Inače, vikend nakon Sarajeva, dakle, 1. i 2. travnja, održava se Multinations Cup za mlađe juniore u Beogradu, a za juniore na Cipru. Nenadić je siguran za nastup, a za koji dan ćemo znati hoćemo li imati i u tom natjecanju više članova u reprezentaciji – dodao je Ćirak.

18. travanj 2024 10:55