StoryEditorOCM
OstaloSTOLNI TENIS |

KAD TE IDE, IDE TE Libertas Marinkolor nadigrao još jednom i Požegu, te Gospino polje broji sitno...

Piše Tonči Vlašić
10. travnja 2021. - 20:10

U Požegi je krajem listopada 2020. bilo 3:0, danas, gotovo pet i pol mjeseci poslije u Gospinom polju, u novom ogledu, ista priča. Razlika je tek što je Požega uspjela ovaj put osvojiti jedan set, i to prvi, a to je uspio Fran Mihaljević protiv Filipa Čipina, međutim, nakon toga ne samo da je najuspješniji 'Pitur' ove sezone u prvenstvu bio bez greške, već su bez greške bili i Tomislav Japec, te Miho Simović, pa je Libertas Marinkolor ostvario još jednu 3:0 pobjedu u najvećem rangu, HEP Hrvatskoj Super ligi.

Japec je s 3:0 u setovima svladao Jakova Jakelića, a Simović to isto uspio protiv Luke Kotorca.

I tako je Libertas Marinkolor i dalje na stopostotnom učinku, i dalje na plus tri u odnosu na prvog pratitelja, varaždinski StaRR, branitelja naslova. Do kraja je još sedam kola. Bila je ovo 15. pobjeda dubrovačkog sastava u isto toliko prvenstvenih nastupa, a četrnaesta pobjeda rezultatom 3:0. Matematika je takva - Čipinu, Japecu i Simoviću trebaju još najviše četiri pobjede za potvrdu prvog mjesta.

U nedjelju, 11. travnja, Libertas Marinkolor dočekuje Slavonski Brod. Potom je gost StaRR-a (24. travnja) i Dugog Sela (25. travnja), zatim dočekuje riječke Srdoče (8. svibnja) i Pulu (9. svibnja), a na kraju je gost zadarskog Donata (22. svibnja) i GSTK Zagreb (23. svibnja).

Dobije li Slavonski Brod, zatim i StaRR, gotovo je već 24. travnja.

image
STK LIbertas Marinkolor - predsjednik Marinko Matulović, igrači Tomislav Japec, Miho Simović i Filip Čipin, te trener Joško Martinović
Tonči Vlašić

Uglavnom, 'Pituri' broje sitno do proslave naslova prvaka Hrvatske. Četiri godine su čekali na drugi nakon povijesnog uspjeha ispisanog u svibnju 2017. godine. U međuvremenu su uzeli, čekajući novi naslov prvaka, tri 'kante' Kupa Hrvatske. Borit će se ove sezone i za novi naslov u kupu. Možda uspiju po drugi put uzet 'duplu krunu'. Kako igraju, ne bi bilo iznenađenje. 

16. travanj 2024 18:03