StoryEditorOCM
NogometDUBROVAČKI VJESNIK U DOHI

Zlatko Dalić: ‘Ne mislim ništa o tome što se događa u Belgiji. Ja mislim o njihovim igračima. Kod nas je sve lijepo, mirno i fino. Nema galame!‘

Piše Tonči Vlašić
30. studenog 2022. - 14:00

Bili su četiri godine prvi, sjajna su repezentacija. Da smo birali, ne bi baš izabrali ovu utakmicu da bude odlučujuća. Očekujemo tešku utakmicu. Nećemo se mi zavarati s njihovim lošim prezentacijama. I njima je ovo ključna, jako važna utakmica, žele proći grupu. Mi smo spremni, idemo to riješiti u svoju korist. Neće biti lako. Ne idemo na bod koji bi nam bio dosta da prođemo. Igra na bod donese nešto lošega, moramo igrati kako smo igrali protiv Kanade. Digli smo ljestvicu igre i to moramo sačuvati - tako je Zlatko Dalić otvorio konferenciju za novinare u glavnom press cenhtru dan prije ogleda s Belgijom, odluke tko će u drugi krug, osminu finala. Našima, kao što je rekao, igra i bod. Belgija nas mora dobiti za prolaz dalje.

- Odigrali smo dobru utakmicu protiv Kanade, svi su dali svoj doprinos, danas ćemo još vidjeti tijekom treninga što ćemo napraviti. Nema razloga da bilo što mijenjamo u postavi, ali još imamo jedan trening pa ćemo donijeti odluku - dodao je. Belgija je bila prije naših na konferenciji. Tom prilikom je belgijski izbornik Martinez nahvalio našeg izbornika.

- Gospodin Martinez je s Belgijom došao do prvog mjesta na FIFA ljestvici. To može napraviti samo sjajan stručnjak i čovjek. Ne smijemo se opustiti. Igramo protiv sjajne reprezentacije, oni će se znati postaviti protiv nas. Imamo svoju kvalitetu i vjeru i ne smijemo od toga odustati. Tu su De Bruyne, Lukaku i Hazard, bit će to teška borba. Neće nas zavarati pila naopako. Čekamo najbolju Belgiju, i naši su igrači spremni, idemo spremni u taj rat.

image

Zlatko Dalić na konferenciji za novinare

Tom Dubravec/Cropix

Danima se govori o ‘rasulu u redovima Belgije‘. 

- Ne mislim ništa o tome što se događa u Belgiji. Ja mislim o njihovim igračima i to me jedino zanima. Ovo drugo mi je sporedno, ne brinemo uopće o tome. Brinemo o dobrim stranama, dobrim igrama i o tome što pokazuju zadnjih pet godina. Ne mogu oni preko noći zaboraviti igrati nogomet i sada postati loši. Kod nas je sve lijepo, mirno i fino. Nema galame, neka tako i potraje - razvukao je osmijeh Dalić.

Na kraju je još istaknuo. 

- Mi u našoj pripremi očekujemo da će Lukaku početi utakmicu. Njihov se način igre tada mijenja. On će primati lopte okrenut leđima golu i sačuvati je, priključivat će se De Bruyne i Hazard, to će biti njihov način igre. Budemo li se s njime hrvali, bit će teško. Ali, pametno pokrivanje bit će jako važno. Lukaku nije igrao puno u zadnje vrijeme, ali takav igrač je uvijek opasan. Jedan pravi centarfor. Čvrst, jak, dobar na lopti, težak za naše stopere. Ako dobro pariramo, ako ga dobro udvojimo, riješit ćemo pola posla.

18. travanj 2024 19:13