StoryEditorOCM
NogometPAMTIT ĆE SE UTAKMICA PONIKVE - PUTNIKOVIĆ NA STONSKOJ BATALI

Zadatak odradila najmlađa sudačka trojka, mlađa se ne može sastavit: Maro Stjepović, te braća Urban, Roberto i Martin

Piše Tonči Vlašić
18. studenog 2021. - 18:51
Neven Tomičić, povjerenik natjecanja i delegat utakmice Ponikve - Putniković sa sudačkom trojkom: Roberto Urban, Maro Stjepović i Martin UrbanTonči Vlašić

Maro Stjepović i Roberto Urban su skupa počeli sudit, Miho Katušić i Neven Tomičić su ih 'gurnuli' u vatru. Bilo je to pred početak sezone 2018./19., dok je Robertov mlađi brat Martin sudački dres obukao prošle, 2020. godine.

Maro i Roberto su 22-godišnjaci, Martin će za 15-ak dana napuniti 18., a ovog 18. studenog 2021. su prvi put skupa bili u akciji na jednoj seniorskoj utakmici. Zadatak im je bio utakmica 7. kola Druge županijske lige u Stonu, na Batali, između Ponikava i Putnikovića, koja je finula pobjedom gostiju (1:3).

Maro je bio u ulozi glavnog suca. Nije mu prvi put. Debi je u toj ulozi imao nedavno, također na Drugoj županijskoj ligi, i to u Potomju svirajući utakmicu Grk – Ponikve (0:0). Roberto je također bio glavni sudac, i to drugoligaškog ogleda u Kuparima između Nogometne akademije Libertas i Enkela (4:1).

Danas u Stonu braća Urban su bili u ulozi pomoćnika. Martin zbog godina i ne može biti glavni. Nadgledao ih je Neven Tomičić, dugogodišnji sudac, delegat, a ujedno povjerenik natjecanja županijskih liga, koji, kako nema dovoljno sudaca, zna i danas uskočiti u sudački dres.

Martin je najmlađi sudac na listi, točnije, Martin, Maro i Roberto su trojica najmlađih na listi sudaca, te će se utakmica Ponikve – Putniković u Stonu pamtiti i po tome kako je nju odradila najmlađa sudačka trojka. Mlađa se ne može sastavit.

Zanimljivo, kako sudaca vazda fali, a utakmica je bulikan, pomažu i 'umirovljenici', pa ima nekoliko sudaca na listi koji imaju više godina nego kad se zbroje godine Mara Stjepovića, te braće Urban, Roberta i Martina. Inače, da ne bude Stjepović – Urban 1:2, tu je rezultat izjednačen jer je svako kolo u akciji i Marov otac Pero, koji je također nogometni sudac.

Uglavnom, najmlađa sudačka trojka je u nogometu od svoje šeste godine. Maro i Roberto su vršnjaci, počeli su skupa, prvo Dubrovnik, poslije GOŠK Dubrovnik 1919., i dok je Maro bio desni bek, desno krilo, ponekad špica, po potrebi, oba brata Urban su branila, bili vratari, a kad su sva trojica prestala igrati, i kako vole nogomet, prihvatili su poziv da se okušaju kao suci. I evo ih. Svaki tjedan u akciji, a danas prvi put skupa. 

23. travanj 2024 18:23