StoryEditorOCM
NogometHALO TURSKA!

Nije uspio Galatasaray, nije ni Fenerbahče, nije ni Monako, nije ni Crvena zvezda, ali su uspjeli Tomislav Glumac i ekipa: ‘I sad ih dobije strašna Umranyja!’

Piše Tonči Vlašić
6. ožujka 2023. - 21:56

Kasimpasa je dobila 3:1 Antalyaspor u zadnjoj utakmice 24. kola turske Super lige u kojem će se pamtiti pobjeda Umraniyespora kod Trabzonspora, aktualnog prvaka i osvajača Superkupa...

Uglavnom, nitko nije uspio slaviti na Medical Parku u Trabzonu prošle sezone, a ove ni Galatasaray (0:0), ni Fenerbahče, koji je poražen s 2:0, nisu u skupini Europske lige ni Monako, ni Crvena zvezda, ni Ferencvaros (Monako izgubi sa 4:0), i onda dođe sad fenjeraš, debitant u najvećem rangu, kojem je došla voda do grla, i uzme sva tri boda - 2:1.

Naravno, nama drago, a razlog dobro poznat - kapetan Umraniyespora je Tomislav Glumac iz Mokošice. Halo Turska?

- Ha, sreća. Sreća nas je pomazila – priznaje Glumac, stup obrane sastava s azijske obale najvećeg turskog grada, koji u najvećem rangu ima osam superligaša.

- Trabzonspor nije izgubio kod kuće pune dvije godine, čak 37 utakmica za redom nije znao za poraz na svom terenu – javlja Glumac. Raspoložen. Potvrđuju to i njegove iduće riječi.

- I sad ih dobije strašna Umranyja!

Stoji, statistika je bila debelo na strani Trabzonspora, ali broje se golovi. Međutim, ipak nek se zna, kad su bili suparnici u prvom dijelu prvenstva, Umraniyespor nije mogao prvaka ugostiti na svom terenu, te se igralo na velikom Olimpijskom stadionu. Poraz 1:0. Zatim su početkom ove godine, 19. siječnja, bili suparnici u osmini finala kupa. Umraniyespor je vodio od 12. do druge minute sudačke nadoknade na svom terenu, ali je tad klub ‘Velike četvorke‘, jedini koji nije iz Istanbula (preostala tri su Fenerbahče, Galatasaray i Bešiktaš), izjednačio, a u produžetcima s još tri pogotka otišao u četvrtfinale.

Sad, je treća ove sezone protiv Trabzorspora za Glumca i ekipu bila sreća. Prvo poluvrijeme bez pogodaka, a zatim je povela 1:0 u 52. minuti, a trinaest minuta poslije imala 2:0. Prvak je prepolovio zaostatak u 83. minuti, deset minuta je bilo sudačke nadoknade, ali uspjela je pred više od 32.000 gledatelja, navijača domaćih, sačuvati vodstvo, te stići do četvrte ukupno, a treće gostujuće prvenstvene pobjede ove sezone! Ima uz to šest remija i trinaest poraza.

U gostima su Glumac i ekipa u šest od jedanaest utakmica osvajali bod(ove)! Osim što će se pamtiti ovih 2:1 kod Trabzonspora, ne zaboravlja se kako su u svom superligaškom debiju odigrali kod Fenerbahčea 3:3!

I na kraju, u dvije utakmice, koliko su ih odigrali nakon što je opet lopta krenula s centra (zbog razornih potresa je sve bilo utihnulo četiri tjedna, Hatayspor i Gaziantep, dva superligaša iz gradova koji su najviše pogođeni potresima su odustala od natjecanja), Umraniyespor je osvojio 4 od 6 bodova. Odigrao prvo 1:1 kod kuće protiv do Adana Demirspora, a sad dobio u gostima Trabzonspor, a ta oba sastava se bore za mjesta koja donose nastup u europskim kupovima...

Stoji, Urmaniyespor je i dalje na začelju, ali sad s 18 bodova na kontu. Predzadnji Istanbulspor, koji je odigrao utakmice manje, ima 21 bod. Po 22 boda su osvojili Ankaragucu i Giresunspor...

Glumac i ekipa su se pobjedom kod prvaka vratili u igru za ostanak.

18. travanj 2024 20:29