StoryEditorOCM
NogometDUBROVAČKI VJESNIK U DOHI

Kapetan se oprostio, ali ne od reprezentacije, Hrvatska uoči Belgije vidjela kako nije dobro igrati na bod, čekaju se Kovačić i Dalić

Piše Tonči Vlašić
30. studenog 2022. - 08:20

Gareth Bale, kapetan Walesa, nastaviti će igrati za reprezentaciju dok ga god budu trebali - rekao je to nakon što je njegova reprezentacija porazom 3:0 od Engleske zaključila nastup na Svjetskom prvenstvu. Bale i ekipa su nastup u Dohi zaključili na dnu tablice skupine ‘B‘.

Najavio je Bale kako će biti na raspolaganju za kvalifikacije za Euro 2024. godine. Tako je demantirao natpise kako će se povući poslije SP-a u Kataru. Wales se na Svjetskom prvenstvu našao prvi put nakon 1958. godine.

Engleska je osvojila skupinu ‘B‘, a drugo mjesto, posljednje koje vodi u osminu finala prigrabila je reprezentacija SAD-a pobjedom 1:0 protiv Irana, kojem je za drugo mjesto igrao i remi. Prije odluke o tome tko će proći iz skupine ‘B‘, čak je i Wales imao izgleda, pala je odluka tko će iz skupine ‘A‘ u daljnje natjecanje. Nizozemska je dobila domaćina, Katar s 2:0, te osvojila prvo mjesto, a drugo je uzeo Senegal, koji je s 2:1 dobio Ekvador, kojem je igrao i remi, a koji je pobjedom mogao dohvatiti i prvo mjesto (tad bi odlučivalo tko ima bolju pogodak razliku, on ili Nizozemska).

I tako su poznati prvi parovi osmine finala. Nizozemska će na SAD, a Senegal na Englesku, koja slavi Marcusa Rashforda, dvostrukog strijelca. Američki junak se zove Christian Mate Pulišić, čiji je djed Mate ima hrvatske korijene, s Oliba. Pulišić je 2015. godine stigao u Europu, igrao za Borussiju, a 2019. prešao je u Chelsea. Bilo je govora tad kako bi mogao igrati i za Hrvatsku... Pulišić se ozlijedio prilikom postizanja pogotka, izašao je iz igre pred kraj prvog poluvremena, te otišao u bolnicu. Sad se postavlja pitanje hoće li biti spreman za ogled protiv Nizozemske u osmini finala.

image

Navijač Senegala

image

Navijač Senegala

image

Navijač Senegala

image

Navijač Ekvadora

I ove srijede, posljednjeg dana studenog, doznat ćemo još dva para osmine finala, a svi parovi će se kompletirati u iduća dva dana. Nama je najzanimljiviji sutrašnji kad naši igraju s Belgijom. Remi nam igra za prolaz, pobjeda ostavlja u igri za prvim mjestom. Ovisi tad sve kako će završiti utakmica Kanada - Maroko. Trenutno imamo isti bodovni učinak kao Maroko, ali bolju pogodak razliku, 4:1 naspram 2:0. Utakmice Iran - SAD, te Ekvador - Senegal su pokazatelj kako se ne može u utakmicu ući s cilejm braniti 0:0. 

Dans je prvo od 16 sati po hrvatskom vremenu rasplet u skupini ‘C‘, a od 20 sati u skupini ‘D‘. Od 16 sati igraju Australija - Danska i Tunis - Francuska, a od 20 sati Poljska - Argentina i Saudijska Arabija - Meksiko. Francuska je prva u skupini, osigurala je osminu finala. Ostali se bore za drugo mjesto. Australija ima 3, a Danska i Tunis po bod. U skupini ‘C‘ Poljska prva s 4 boda, Argentina i Aaudijska Arabija imaju po 3, a Meksiko bod. Svi imaju izgleda za prolaz. Meksiko jedini ne može do prvog mjesta, u najboljem slučaju može uhvatiti drugu poziciju i u osmini finala ići na Francusku.

Mateo Kovačić dolazi s izbornikom Zlatkom Dalićem u podne i 45 po hrvatskom vremenu na konferenciju za novinare u glavni pres centar. Belgija će se oglasiti točno u podne...

image

Mateo Kovačić je odigrao sjajnu utakmicu protiv Kanade, on je povukao ostale, Hrvatska je od 0:1 njegovom velikom zaslugom stigla do pobjede 4:1

Tom Dubravec/Cropix

Hrvatska - Belgija igraju u četvrtak, 1. prosinca, od 16 sati po hrvatskom vremenu na stadionu Ahmad Bin Ali stadionu, koji se nalazi 20 kilometara od centra Dohe i koji prima 45.000 gledatelja.

24. travanj 2024 12:43