StoryEditorOCM
NogometRUMUNJSKA

Dubrovčanin slavi plasman u novo finale, pao je aktualni prvak. Hoće li se Aganović i nakon (n)ovog moći pohvaliti kako je ....

Piše Tonči Vlašić
27. travnja 2023. - 15:40

Sepsi OSK je u finalu rumunjskog Kupa. Opet. Na korak do obrane naslova. Čudo je napravio i ove sezone. Pored svih velikana. Bogatijih klubova. U polufinalu je jednog takvog, aktualnog prvaka, CFR Cluj, nadigrao s 3:0.

Ukupno, pet pobjeda u pet utakmice do finala uz pogodak razliku 17:4. Dvije je dobio u gostima. Jedna od te dvije na strani - Dinamo usred Bukurešta. Protiv koga će igrati u finalu? Universitatea Cluj i UTA Arad igraju drugo polufinale.

- Finale je 24. svibnja – javio je Adnan Aganović, 35-godišnji Dubrovčanin, igrač Sepsi OSK-a.

Prošle sezone sastav iz Sfanta Gheorghea osvojio je prvi trofej u svojoj povijesti. Na početku ove sezone još jedan – rumunjski Superkup. I tad je dobio aktualnog prvaka, CFR Cluj. 

Aganović je zbog ozljede lista propustio polufinale kupa. Ima li što gore nego gledati s tribina, pogotovo kad si non stop u pogonu, kad si jedan od glavnih igrača? Ne treba ga ni pitati, ali nakon polufinala sretan, presretan što je ostvarena velika pobjeda. Slavio je skupa sa suigračima i navijačima.

Ove sezone Aganović je već upisao 31 nastup. Prvenstvo, kup, te Europa. Treći je asistent rumunjskog prvenstva. Postigao je uz to dva pogotka...

Ima u svojoj riznici četiri trofeja. Prije nego je stigao u Sepsi OSK, bilo je to prije u ljeto 2020. godine, osvojio je 2016. s FCSB-om (ex. Steaua) rumunjski Liga kupa, a nakon toga s AEL Limassolom Kup Cipra.

I ono što je zanimljivo, Aganović je četiri puta igrao utakmicu za trofej. Dakle, niti jedno finale nije izgubio! Hoće li se i nakon ovogodišnjeg u Kupu Rumunjske moći pohvaliti kako je i dalje, kad je riječ o finalima, ‘Mr. 100 posto!’?

24. travanj 2024 04:45