StoryEditorOCM
KošarkaBITKA ZA NAJVEĆI RANG

Omiš lijepo do 17-e, Dubrovnik još bolje do kraja, te nema kraja njegovom sjajnom nizu!

Piše Tonči Vlašić
19. ožujka 2023. - 20:19

Filip Vujičić na tribinama, do njega Kristijan Šutalo. Ivan Perinčić je morao bez njih dvojice početi Ligu za pobjednika, krenuti u obranu prve pozicije, sa željom nastaviti niz koji je počeo još tamo 7. listopada prošle godine kad je dobio Jazine kod kuće u 2. kolu.

Dobio je od tad sve. S dvadeset i jednom pobjedom za redom zaključio prvi dio sezone, a danas je taj niz produžio. Bolji treći put ove sezone od Omiš Čagalj Toursa, sad 88:69, te sad ima dvadeset i dvije pobjede i samo taj jedan jedini poraz, koji je doživio na startu sezone u Puli od Stoje. Naime, zbraja se učinak, prvih šest igra Ligu za pobjednika, oni što su bili od 7. do 12. mjesta su u Ligi za ostanak. Nakon novih deset kola dva najbolja će igrati finale na dvije pobjede. Nagrada je izravan plasman u najveći rang, poraženi će imat još jednu priliku – treba dobit predzadnjeg iz Lige za ostanak HT Premijer lige.   

Do prve pobjede u Ligi za pobjednika i nastavka svog niza nije stigao lako. Muku je mučio četvrtinu i pol, gosti su vodili i s deset koševa razlike, ali od 17. minute i tih 27:37, pa računajući i treću četvrtinu napravio je 34:12, a dobio je i zadnju četvrtinu s 27;20.

Petar Dubelj u znaku tridesetice – tolika mu je valorizacija, toliko je ubacio koševa. Pogodio je 8 od 14 šuteva iz igre, 12 od 14 slobodnih bacanja, imao 5 skokova i 4 asistencije. Gvido Guštin – valorizacija 22 – 10 koševa, 8 sokova, 2 asistencije i 5 ukradenih lopti. Vlado Zadro i Vlaho Raguž su baš dali ruke – Zadro je bio drugi strijelac Dubrovnika (14 koševa), 2 skoka i 2 asistencije. Povratnik Raguž 6 koševa, 6 skokova i asistencija. Javon Levi 10 koševa, skok, 3 asistencije i ukradena, Ivan Vodopija je vodio bitku pod koševima (5 koševa, 6 skokova i ukradena), Nikola Došen nije pogađao iz igre, već s linije slobodnih bacanja (4 od 4), plus imao 3 asistencije. Lovre Klarić je u pobjedu ugradio 3 koša, 4 skoka i asistenciju.

Sve do jedan u sastavu trenera Perinčića je pogađao koš Omiša (Petar Miović 3 koša i 2 skoka, Arian Kovačević 2 koša, te Jakov Vujičić koš, skok, 2 asistencije i ukradena lopta).

image

Dubrovnik - Omiš ČT

Tonči Vlašić/
image

Dubrovnik - Omiš ČT

Tonči Vlašić/
image

Dubrovnik - Omiš ČT

Tonči Vlašić/

Perinčić? Van sebe u prvih 15 minuta, podigao je glas i pomoćni trener Željko Vreća, ali obojica nisu u nastavku utakmice imala razloga za nezadovoljstvo. Dubrovnik sad čeka derbi. Stiže prvi pratitelj, Vrijednosnice Osijek. Igra se u subotu, 25. ožujka, u 18 sati. Osječki sastav ima pet pobjeda manje, ali i utakmicu manje. Kaštela također imaju pet pobjeda manje, Kvarner osam, Zagreb devet, ali utakmicu manje, a šesti, posljednji Omiš jedanaest. 

- Mi loši, a gosti raspoloženi u prvom dijelu. Međutim, odigrali smo dobro prije svega obranu u nastavku - kratko će Petar Dubelj, junak nove pobjede Dubrovnika.

24. travanj 2024 12:59