StoryEditorOCM
KošarkaKUP KREŠIMIR ĆOSIĆ

Održan ždrijeb, stižu Kruno Simon i ekipa u Gospino polje, a suparnik podsjetio: ‘Trener Dubrovnika je radio u našem klubu...‘

Piše Tonči Vlašić
7. studenog 2022. - 13:51

Održan je ždrijeb osmine finala Kupa ‘Krešimić Ćosić‘. Dubrovnik domaćin, a nakon njegovog imena izvučena je kuglica s imenom Cedevite Junior. 

- Igra se u Dubrovniku u srijedu, 7. prosinca - potvrdio je Josip Vranković, glavni tajnik Hrvatskog košerkaškog saveza, te isto tako kako se ove sezone opet igra Final 8, dakle, Dubrovnik je u ovom trenutku na korak do završnog turnira Kupa.

Cedevita Junior ima polovičan učinak u najvećem rangu, HT Premijer ligi. Dubrovnik je lider drugog razreda, 5/1 je omjer momčadi trenera Ivana Perinčića. 

- Veselimo se dolasku u Dubrovnik. Nadam se kako će biti puna dvorana. Inače, Ivan Perinčić je bio trener u našem klubu. Radio je s mlađim uzrastima. Naš cilj je igrati na završnom turniru - istaknuo je Vedran Modrić, zamjenik direktora Cedevite Junior.

Na svojim stranicama će se Cedevita Junior pohvaliti kako je peterostruki prvak Hrvatske, sedam puta pobjednik Kupa Krešimira Ćosića te osvajač dva Superkupa, kako je bila treća u FIBA Eurocupu, igrala Euroligu, četiri puta nastupila u finalu ABA lige, jednom bila osvajač ABA Super kupa. Nakon toga je došlo do fuzije s ljubljanskom Olimpijom, a zatim je počela nova priča pod imenom Cedevita Junior. 

Kruno Simon, koji je prošle sezone osvojio Euroligu s Efes Pilsenom, ove igra za Cedevitu Junior (ozljedio se u 1. kolu, ali se njegov povratak očekuje baš u prosincu), zagrebačku ekipu vodi Damir Mulaomerović...

Jedan od udarnh igrača Dubrovnika, Petar Dubelj, bio je član Cedevite Junior s kojom je 2021. godine izborio najveći rang.

Dubrovnik nikad na završnom turniru. Može li ostvariti povijesni uspjeh?

20. travanj 2024 12:01