StoryEditorOCM
KošarkaPRVI EUROLIGAŠKI USPJEH U GOSTIMA

Navijači Panathinaikosa zvižducima dočekali Hezonju, a on iz Atene otišao pjevajući

Piše Tonči Vlašić
11. studenog 2021. - 22:08

Unics je dobio Panathinaikos usred Atene, 74:72, te se sa svog četvrtog euroligaškog gostovanja prvi put vraća kući pjevajući. Četvrta je to ukupno pobjeda, tri je ostvario kod kuće u pet nastupa, te sad ima četiri pobjede i pet poraza. Pobjedu mu bježi CSKA, koji drži osmo, posljednje mjesto koje vodi u doigravanje. 

Mario Hezonja se vratio u Atenu, u Olimpijsku dvoranu, gdje je u dresu Panathinaikosa zaključio prošlu sezonu, i to osvojivši u zelenom dresu duplu krunu, prvenstvo i kup Grčke. Bio je miljenik navijača, koji su očekivali kako će i ove sezone nositi njihov dres. Međutim, nije se to dogodilo, te je bilo zvižduka kad je u dresu Unicsa izašao na parket. 

Hezonja je prvi pogodio na utakmici, ubacio prvo od dva slobodna bacanja za 1:0. Panathinaikos je nakon toga napravio 9:0, Unics je vodio s 15:13. Prva četvrtina je završila 15:15. Na kraju treće četvrtine 54:54. Domaćin je poveo sa 70:68, Hezonja je ubacio oba bacanja za vodstvo Unicsa 72:70. Domaćin je izjednačio na 72:72, a Unics 19 sekundi do kraja ubačejem Johna Browna došao do konačnih 74:72. Panathinaikos je pokušao pogoditi tricu za pobjedu sa zvukom sirene, ali nije uspio...

Dubrovčanin, koji je prvi strijelac Unicsa u Euroligi ove sezone, protiv Panathinaikosa je postigao ukupno 9 koševa, pogodio dva od sedam šuteva iz igre, te 4 od 6 slobodnih bacanja, imao 4 skoka...

U 10. kolu Unics dočekuje Milano, koji je vodeći sa sedam pobjeda i jednim porazom, a koji u 9. kolu, u petak, 12. studenog, igra kod Fenerbahčea.

20. travanj 2024 09:34