StoryEditorOCM
KošarkaŠPANJOLSKA

Mirakul u dubrovačkom polufinalu: Ante Tomić, Kyle Guy i ekipa srušili prvaka Europe usred Madrida!

Piše Tonči Vlašić
6. lipnja 2023. - 23:02

Dubrovački ogled usred Madrida pripao je iskusnijem, Ante Tomić je slavio kod Maria Hezonje, Joventut je priredio iznenađenje te poveo u polufinalnoj seriji na tri pobjede protiv prvaka Europe, Real Madrida. Za dva dana se opet igra u Madridu, a zatim serija seli u Badalonu.

Nastavio je Joventut svoju ‘ludu’ seriju u doigravanju. Baskonia je bila druga u ligaškom dijelu, a on je krenuo sa sedmog mjesta. Slavio je na startu četvrtfinala kod Baskonie, zatim je dobio i kod kuće, te je izbacio iz utrke. Evo ga sad u polufinalu. Vodi nakon prve u Madridu s 1:0. Real je bio treći u ligi. 

Tomić je bio prvo ime prvog poluvremena kojeg je Joventut tricom sa zvukom sirene Kyle Guya, koji je na kraju bio junak prve pobjede ‘zeleno crnih’ pogodivši čak osam trica iz trinaest pokušaja (ukupno je ubacio 30 koševa i imao 5 asistencija), dobio s 42:39. Postigao je 217 centimetara visoki Dubrovčanin 11 koševa, imao 6 skokova, asistenciju, osvojenu loptu. S druge strane, kod Real Madrida, u prve dvije četvrtine najbolji Adam Hanga s 11 koševa te Walter Tavares sa 7 koševa i 6 skokova. Hezonja je bio bez ubačaja, promašio je oba šuta za tricu, te imao 2 skoka, asistenciju, blokadu.

Treća četvrtina? Guy je pogađao nemoguće, a kad te ide, ide te, pa je tricu pogodio i Tomić. Imao je plus 12 Joventut (59:47), pa još jednom (49:61), ali vratio se Real. I Hezonja je pogodio dvije trice, te je na kraju treće razlika bila kao na kraju druge (64:67), a u zadnjoj četvrtini ‘poludio’ je Guy, Tomić je zagospodario reketom, Real, iako se probudio Dženan Musa, nije imao odgovor.

Tavares 18 koševa i 14 skokova, te 3 blokade, Musa 18 koševa i 3 asistencije, Hezonja 6 koševa, 5 skokova, asistencija i blokada, Hanga je ostao na 11 koševa iz prvog poluvremena, a Tomić je utakmicu zaključio s 18 koševa, 11 skokova, 4 asistencije i osvojenom loptom! Imao je sve pod kontrolom, mlađi ga slušaju bez pogovora. Dvije od četiri njegove asistencije su bile remek djelo.

19. travanj 2024 13:42