StoryEditorOCM
KošarkaBORBA ZA NAJVEĆI RANG

Ivan Perinčić raspodjelio minutažu protiv sastava iz svog rodnog grada, Dubrovnik očekivano nastavio svoj sjajan niz

Piše Tonči Vlašić
19. studenog 2022. - 21:39

Nastavio je svoj niz Dubrovnik. Sedma pobjeda ukupno i u nizu u prvenstvu, a računajući dvije u kupu, deveta za redom. Očekivano jer je gost bila Opus Puntamika, sastav sa začelja, jedini bez pobjede, a momčad Ivana Perinčića je s druge strane vodeća s tri super vrijedne gostujuće pobjede, kod ZagrebaVrijednosnica Osijek i Kaštela, sve izravnih suparnika za vrh i najveći rang.

I kad je fenjeraš bio gost, očekivano je raspodijelio Zadranin na klupi Dubrovnika minutažu protiv sastava iz svog rodnog grada. Najviše je protiv Opus Puntamike na parketu proveo Amerikanac Javon Levi - 25 minuta. Opet zapažen – 8 koševa, pogodivši 4 od 6 šuteva, 7 skokova, 6 asistencija, 3 ukradene lopte. Po valorizaciji najučinkovitiji je bio kod Dubrovnika Gvido Guštin sa 17 koševa, 7 skokova, 4 asistencije i 3 ukradene lopte za 24 minute u igri. Zatim, Petar Dubelj je ubacio 15 uz 6 asistencija, Filip Vujičić 13 uz dva skoka, dvije asistencije i tri osvojene lopte, a dvoznamenkasti u napadu je bio i Kristijan Šutalo (10 koševa, 3 skoka, 2 asistencije i ukradene lopta).

image

Gvido Guštin (Dubrovnik/10) protiv Jazina

Tonči Vlašić/
image

Ivan Perinčić, trener košarkaša Dubrovnika

Tonči Vlašić/

Koš zadarske ekipe pogađali su i Jakov Vujičić (8 koševa), Nikola Došen (7 uz 2 dodavanja), Petar Miović (5 uz 2 skoka, asistenciju i 2 osvojene lopte), Vlado Zadro, Ivan Vodopija i Arian Kovačević su postigli po 2 koša, Vodopija je za 11 minuta ubacio taj jedini šut te imao i 4 skoka i 2 asistencije. Još je igrao Lovre Klarić koji je u pobjedu ugradio skok i jednu ukradenu loptu.

Kad se podvukla crta nakon 40 minuta ogleda pod dubrovačkim koševima, 89:67 za Dubrovnik, koji je prvu četvrtinu protiv Opus Puntamike dobio s 33:19, na odmor otišao s 56:35...

Dubrovnik je i dalje sam na vrhu, sad sa sedam pobjeda i samo startnim porazom kod Stoje u Puli. Iduća dva kola je gost, prvo Mladosti, a zatim Kvarnera. Nakon toga ga čekaju do kraja godine tri utakmice kod kuće. Prvo domaća je kup utakmica s Cedevitom, zatim dvije prvenstvene, zadnje kolo prvog dijela lige (Samobor kod kuće) i na kraju prvo kolo drugog dijela lige (Stoja u Gospinom polju). Nastavak lige je početkom 2023. godine.

Mladost ima učinak u ligi 3/3, Kvarner 5/2, a Samobor i Stoja po 1/7, dok je Cedevita Premijer liga, najveći rang, gdje Dubrovnik želi igrati iduće sezone.

20. travanj 2024 01:01