StoryEditorOCM
KošarkaGRUŽ I GOSPINO POLJE OD 19 SATI

Hrvatski prvaci u akciji, čeka ih europska srijeda, AN Brescia gost Jugaša, a KP Brno kod Raguse

Piše Tonči Vlašić
16. studenog 2022. - 07:56
Konstantinos Kakaris (Jug AO), Iva Todorić (Ragusa), Loren Fatović (kapetan Jug AO) i Carmen Miloglav (kapetanica Raguse)Tonči Vlašić/

Europska srijeda u Dubrovniku, od 19 sati u Gružu i Gospinu polju za bodove, u Gružu za europsku Ligu prvaka, kreće utrka za Final 8, završni turnir, a u Gospinom polju za treće mjesto u skupini, koje može na kraju donijeti prolaz dalje. Košarkašice su u skupini FIBA EuroCupa odradile već pola posla.

Vaterpolisti Jug Adriatic osiguranja su neizostavni u završnici najelitnijeg europskog klupskog natjecanja, od 2015. godine i Final 6 u Barceloni su u borbi za tron. Košarkašice Raguse po drugi put u europskim kupovima u svojoj povijesti. I dok je Jug u svom europskom debiju prije 42 godine slavio prvu pobjedu, košarkašice Raguse priželjkuju to u svom desetom europskom nastupu u povijesti.

Talijanski doprvak, AN Brescia je gost Jugaša. Moćna momčad s dosta poznatih lica, Ragusa pak igra protiv čeških doprvakinja, KP Brno. Prije tri tjedna su se ogledali na startu europske sezone. Bilo je neizvjesno do samog kraja iako je domaćin bio veliki favorit na papiru, Ragusa je u završnici šutirala prvo tricu za vodstvo, potom u zadnjoj sekundi tricu za produžetak.

Jugaši su dva puta svladali AN Bresciu za europski trofej, oba Superkupa su osvojili protiv nje, bilo je tu još europskih bojeva za bodove. Ove sezone imaju tešku skupinu. Bodovi kod kuće su imperativ. Ragusa s druge strane ima samo jednu želju. Ostvariti prvu europsku pobjedu.

Hrvatski prvaci, Jug AO i Ragusa, kreću u isto vrijeme. Tako je to kad se domaćinstva poklope, a u Europi se mora prije sezone prijaviti termin domaće utakmice.

Hoće li dubrovački sport ostvariti večeras dvije europske pobjede?

25. travanj 2024 18:32