StoryEditorOCM
KošarkaDUBROVČANIN PRVO IME UTAKMICE 8. KOLA

Hezonja se raspucao u nastavku utakmice, zatrpao koš Lyona, potpisao svoj rekord u Euroligi...

Piše Tonči Vlašić
4. studenog 2021. - 23:05

Nije uspio Unics ostvariti treću pobjedu u nizu, a četvrtu ukupno u Euroligi, prvu u gostima. Bio je vraški blizu. Na kraju je poražen kod Lyona s 85:82. Mario Hezonja je 'upalio motore' u nastavku, u prvom poluvremenu postigao 4 koša, a u nastavku čak 23, ukupno 27, međutim, ni taj njegov najbolji napadački učinak u Euroligi, nikad prije toliko računajući i nastupe za Barcelonu te Panathinaikos, nije donio radost sastavu uz Kazanja...

Hezonja je pogodio u Lyonu 10 od 12 šuteva za dva, zatim dvije trice iz sedam pokušaja, te jedno slobodno bacanje. Imao 6 skokova, 2 asistencije, ukradenu loptu... Valorizacija 29. Bio je prvo ime utakmice.  

Lyon je stigao do šeste pobjede, Unics je ostao na tri. Iduće 9. kolo će biti super zanimljivo za Super Maria, kako od milja zovu Dubrovčanina. Unics je gost Panathinaikosa za kojeg je Hezonja igrao prošle sezone i s kojim je osvojio duplu krunu, prvenstvo i kup Grčke, te bio miljenik navijača.

Hezonjin do jučer najbolji učinak u Euroligi bio je 22 koša u dresu Barcelone u Madridu u porazu protiv Reala u sezoni 2014./15. 

25. travanj 2024 15:06