StoryEditorOCM
KošarkaZAPLJESKALI I ČELNI LJUDI GRADA

Gradonačelniku dres povratnika u najveći rang, a on pohvalio i njih, i košarkašice, i Hezonju, te poručio: Svi smo ponosni!’

Piše Tonči Vlašić
23. svibnja 2023. - 13:30

Zauzeli su košarkaši Dubrovnika, veliki i mali, njihovi treneri i uprava Veliku vijećnicu. Dočekali su ih gradonačelnik Mato Franković i zamjenica gradonačelnika Jelka Tepšić, te im čestitali na uspjesima. Ptrotekli dani su bili sjajni. Seniori su opet najveći rang. Prošle srijede su zaključili sezonu. Tri dana prije tog trijumfa, mališani do 9 godina su postali prvaci Hrvatske u mini košarci, a četiri dana nakon povratka seniora u najveći rang, i to nakon deset godina, pobjednički pokal su podigli i kadeti, koji su najbolji u Kupu Regija.

- Košarka se u naš grad vratila na velika vrata! - rekao je Franković.

- Odličja i medalje potvrda su kvalitete i ambicije, košarkaša, ali i izvrsnih košarkašica Raguse. Puno je uzornih sportaša u našem gradu i izvan njega, pa želim u ovoj prigodi spomenuti i sjajnog Maria Hezonju, koji je s Real Madridom osvojio Euroligu. Dokaz je to kako dubrovačka škola košarke zaista ima perspektivu, talentirane mladiće i trenere koji ih znaju na pravi način usmjeriti – rekao je gradonačelnik.

Istaknuo kako će gradska uprava maksimalno poduprijeti Košarkaški klub Dubrovnik, poglavito u onom financijskom dijelu, kako bi se mogli mirno orijentirati na daljnja natjecanja i uspjehe.

Kao što je to i običaj niti je Košarkaški klub došao praznih ruku, a niti je praznih ruku otišao iz Velike vijećnice. Gradonačelnik je na poklon dobio dres sa svojim imenom...

19. travanj 2024 11:13