StoryEditorOCM
KošarkaBITKA ZA NAJVEĆI RANG

Dubrovnik ne pobjeđuje već ruši sve pred sobom, otpuhao izravnog suparnika u derbiju kola, i to u njegovom domu s čak...

Piše Tonči Vlašić
13. studenog 2022. - 18:54

Nastavio je Dubrovnik pobjednički niz, dobio derbi kola super uvjerljivo, u Sportskoj dvorani Sokolana ‘razbio‘ Kaštela sa 99:65, te zadržao vrh prvenstvene tablice drugog razreda. Sad ima šest pobjeda i jedan poraz, i to startni u Puli od Stoje.

Nakon velike pobjede usred Osijeka protiv Vrijednosnica Osijek, dojučerašnjeg premijerligaša, koji za cilj ima ekspresni povratak, sad je 14 dana poslije napravio veliki, veliki posao.

Naime, Kaštela su također izravni suparnik. Pobjedom su se mogle izjednačiti s Dubrovnikom, koji je ovako prvi s dvije pobjede više, i s činjenicom da je prvo poluvrijeme međusobnog ogleda protiv Kaštela dobio u njenom domu sa gotovo 40 razlike! Ako pitanje pobjednika nije bilo već riješeno u prvoj četvrtini, koju je Dubrovnik dobio s 33:18, jest u drugoj jer je momčad trenera Ivana Perinčića na odmor otišla s čak 27 koševa viška (62:35).

Dubrovnik je pogodio 12 trica, imao je četvoricu dvoznamenkastih u napadu (Filip Vujičić 26 koševa, Gvido Guštin i Javon Levi po 16, Kristijan Šutalo 12), imao još četvoricu s lijepim napadačkim doprinosom (Petar Dubelj i Ivan Vodpija po 8, Nikola Došen 7, Jakov Vujičić 6), pamtit će se 9 asistencija Amerikanca, te 6 Dubelja, Levi je sa 7 skokova bio i prvi skaač i kradljivac lopti (4), čak je imao i jednu blokadu (opet najbolji po valorizaciji – 30, a po tome Filip Vujičić 27, Guštin 20...). Igrali su još protiv Kaštela Lovre Klarić i Arian Kovačević.

image

Petar Dubelj (Dubrovnik)

Tonči Vlašić/

Vrijednosnice Osijek, Omiš i Kvarner (utakmica manje) imaju pobjedu manje od Dubrovnika, Kaštela je peta s 4/3... Računajući kup utakmice Dubrovnik je nanizao osam pobjeda, i što je najvažnije, igra sve bolje i bolje. Ruši sve pred sobom.

U idućem, 8. kolu, dočekuje Sonik Puntamiku, sastav koji je bez pobjede i na začelju.

25. travanj 2024 17:29