StoryEditorOCM
AutomobilizamHALO, MAĐARSKA! |

ŽARKO KNEGO PRVI STIGAO NA HUNGARORING, OSTALI STIŽU Sad sam na treningu išao 2:01, sporo je to, ali hladno je, samo jedan stupanj...

Piše Tonči Vlašić
15. travnja 2021. - 10:32

Žarko Knego je prvi od članova Auto kluba Dubrovnik Racing stigao na Hungaroring. Doputovao je sinoć, a jutros je već trenirao na nadaleko poznatoj stazi gdje se između ostalog voze i utrke Formule 1.

- Krug je dug 4381 metar. Ima 16 zavoja. Sad sam na treningu išao 2:01, sporo je to, ali hladno je, samo jedan stupanj, susnježica... Haha, sjećam se prije dvije godine, kad sam prvi put nastupio na Hungaroringu, a bilo je to u ovo isto doba, sredina četvrtog mjeseca, bila je temperatura tad 26 stupnjeva – prisjetio se Knego, jedini od dubrovačkih vozača koji nastupa u natjecanju TCR Istočna Europa.

- Što se mene tiče sutra imam kvalifikacije, a dvije utrke, koje se boduju, na programu su u subotu, 17. travnja. Te dvije utrke će se ujedno bodovati i za prvenstvo Hrvatske gdje nastupam u grupi 5. Hrvatski auto i karting savez je donio odluku da će se u obzir za prvenstvo Hrvatske uzimati rezultate iz utrke TCR Istočna Europa tako da neću, a što je bio slučaj prošle sezone, morat jedan vikend voziti četiri utrke. To, naravno, odgovara jer su manji troškovi, manja će se guma potrošit – naglasio je Knego, koji je prije dvije godine jedan krug na Hungaroringu odvozio pet sekundi brže nego jutros na treningu.

- Da, 2019. sam išao 1:56, ali, kažem, uvjeti na stazi su bili dosta bolji nego su danas. Inače, do jučer je za ovaj prvi od ukupno šest vikenda natjecanja TCR Istočna Europa bilo prijavljeno 15 auta.

Ukupno će šestorica članova Auto kluba Dubrovnik Racing voziti na Hungaroringu.

- Mirko Pendo će nastupiti u grupi 1, zatim u grupi 3 osim mene još Nikola Radnjić i Luka Fabijančić, naš novi član. Riječ je mladom vozaču, koji je prošle godine karting zamijenio autom. Zatim, u grupi 4 će boje našeg kluba braniti Veljko Bubičić, te Knego u grupi 5 – rekao je Maro Franić, koji brani naslov prvaka Hrvatske u grupi 3.

image
Maro Franić (Dubrovnik Racing) je 2020. godine osvojio naslov prvaka Hrvatske na krugu u grupi 3 sa svih šest pobjeda
Tonči Vlašić

- Đivo Franić ove sezone će voziti samo brdo, kao i još nekoliko drugih vozača – dodao je stariji Franić, koji je prošle sezone pobijedio u svih šest utrka u grupi.

- S obzirom gdje se sve vozi ove sezone, kako je riječ o poznatim stazama, to je očekivano učinilo domaće prvenstvo jačim, kvalitetnijim, zanimljivijim mnogim vozačima. Na Hungaroringu će u petak i subotu nastupiti 30-ak vozača. Neki od njih su nabavili nove automobile, jače. U mojoj grupi 3 će biti više od deset auta, nekoliko je novih. Iako sam i ja nabavio novi, ipak ću početi sezonu u Golfu u kojem sam ostvario prošlogodišnji uspjeh. Vidjet ćemo na Hungaroringu kakvi smo, te odlučiti što i kako dalje. Predviđeno je ukupno pet stanica prvenstva Hrvatske na krugu, dakle, deset utrka. Bit će zanimljivo, to sigurno. Što se nas tiče, cilj je uvijek isti, takav je godinama. Idemo na pobjedu, uzeti što više pojedinačnih naslova prvaka, te, naravno, obraniti naslov klupskog prvaka. Isti cilj je i na brdskom prvenstvu Hrvatske – naglasio je Maro Franić.

Kreator TV će izravno prenositi događanja na Hungaroringu u petak i subotu, 16. i 17. travnja. Prvog dana sve počinje u 12.45 sati kvalifikacijama TCR Istočna Europa. Potom je od 13.25 sati prva kružna trka nove sezone prvenstva Hrvatske, prve sezone bez Dubravka Čikora, legende hrvatskog automobilizma, koji je preminuo krajem prošlog mjeseca nakon kratke i teške bolesti u 67. godini života...

16. travanj 2024 22:05