StoryEditorOCM
AutomobilizamDUBROVNIK RACING USPJEŠAN NA AUTODROMU GROBNIK

Milan Brozinić Paga je ‘kriv‘ za pobjedu, Nikša Stahor: ‘Formula Driver je itekako zanimljivo natjecanje, koje je oduševilo mnoge‘

Piše Tonči Vlašić
16. studenog 2021. - 16:08
Ogulinac Milan Brozinić Paga, bivši vozač, osvajač Zlatne kacige, godinama je meštar od motora prije svega Mara Franića, ali i ostalih vozača Auto kluba Dubrovnik RacingTonči Vlašić

Dobili smo zadnju, petu trku ovosezonskog izdanja Formule Driver, koja je održana na Grobniku. Prvi put smo klupski najbolji u ovoj disciplini na jednoj utrci – pohvalio se u ime Auto kluba Dubrovnik Racing Nikša Stahor, točnije, pohvalio je ekipu koja je to uspjela.

- Naš klub su na Grobniku predstavljali, kako mi to volio istaknuti, Ogulinci na 'privremenom radu' u Dubrovnik Racingu, te dvoje Zagrepčana, Luka i Davor Fabijačnić. Od Ogulinaca su ove sezone vozili Marko Pleše, Sebastian i Sandro Jaketič, Miroslav Ujdenica, Mario Turković i Milan Tatalović. Inače, iza ove akcije stoji naš dugogodišnji prijatelj, vozač i mehaničar Milan Brozinić Paga, koji je složio ekipu za natjecanje, a koja se istaknula u posljednjoj utrci sezone, te donijela pobjedu klubu.

image
Maro Franić i Milan Brozinić Paga na Slovakia Ringu 2020. godine
Tonči Vlašić

Auto klub Dubrovnik Racing je na Autodromu Grobnik, petoj, posljednjoj utrci sezone imao pet bodova više od pulskog No Tractiona, koji je bio drugi, dok je trećeplasirani AKORK Skok racing 1993. osvojio sedam bodova manje.

- Imali smo lijepe plasmane i na drugoj utrci na Učkoj gdje smo bili četvrti, a u zadnjoj na Grobniku se sve posložilo. Točnije, ovo je jedina utrka kad je mogla većina vozača nastupiti, kad su prvi put bili Fabijančići, koji su za nas vozili krug. Formula Driver je u nas nova disciplina. Osim na Učkoj, te sad na Grobniku, vozilo se ove godine još u Buzetu, u Ogulinu i Limskom kanalu, i to na dijelu staza gdje se voze brdske utrke, a zadnji čin je bio na kružnoj stazi, točnije dijelu staze na Autodromu Grobnik. Na svakoj stazi su šikane za usporavanje, po deset. Ova disciplina je kombinacija prije svega brdskih utrka i autoslaloma. Začetnici su Talijani, u nas je prvi 'povukao' Auto klub Buzet Autosport. Sve u svemu jedno više nego zanimljivo natjecanje, koje je oduševilo mnoge. Pazite, sad je na Grobniku bilo stotine vozača iz Italije, Slovenije, Austrije i Hrvatske – naglasio je Stahor.

image
Nikša Stahor (Dubrovnik Racing)
Tonči Vlašić

Kad se podvukla crta pod rezultate nakon pet 'stanica' klupski pobjednik je 2021. godine Auto klub Pula Rovinj, drugi je Buzet Autosport, a treći No Traction. Talijan Franco Giacomazzi u Lancia Delta EVO je pobjednik natjecanja, dok je među vozačicama slavila Slovenka Sanja Paradiž u Suzuki Cultusu.

- Želja je imati ekipu i iduće godine. Već razgovaramo o tome. Bilo bi lijepo kad bi u tome uspjeli, te se na kraju sezone 2022. mogli pohvaliti s još kojom pobjedom, kao što je to ove godine bio slučaj sad na Grobniku – poželio je Stahor.

image
Milan Brozinić Paga je izbornik ekipe Dubrovnik Racinga u disciplini Formula Driver
Tonči Vlašić
20. travanj 2024 14:45