StoryEditorOCM
AutomobilizamPRVENSTVO HRVATSKE NA KRUGU

Luka Blažević i Đivo Franić najbrži u zadnjem krugu sezone, prvi je potvrdio kako je najbolji junior Hrvatske, a drugi stisnuo ruku Lovru Badurini

Piše Tonči Vlašić
30. listopada 2022. - 15:07
Zadnbji krug sezone PH u Diviziji 1 - Mirko Pendo (Dubrovnik Racing) drugi, Ivan Petrušić (Župa dubrovčka) treći, a Luka Blažević (Ragusa Racing) se penje na najvišu stepenicu pobjedničkog postoljaTonči Vlašić/

Kraj sezone za Diviziju 1 i 2 prvenstva Hrvatske na kružnim stazama. Mirko Pendo je i prije zadnje utrke osigurao naslov prvaka u Diviziji 1, u zadnjem krugu sezone (i svoje karijere) bio je drugi. U zadnjoj utrci sezone u Diviziji 1 prvi Luka Blažević (Ragusa Racing), a treći Ivan Petrušić (Župa dubrovačka). Blažević je najbolji junior Hrvatske, te seniorski doprvak!

image

Mirko Pendo prvak Divizije 1, Luka Blažević najbolji junior Hrvatske!

Tonči Vlašić/

Član Rijeke Lovre Badurina je drugim mjestom u zadnjoj utrci dojurio do naslova prvaka u Diviziji 2. Đivo Franić je pobijedio u zadnjoj utrci sezone, ali  to članu Dubrovnik Racinga nije bilo dovoljno za konačni uspjeh.

- Mogao sam do naslova samo ako Badurina na završi zadnju trku, a ja pobijedim - rekao je Đivo Franić, te čestitao, kao i svi iz Dubrovnik Racinga, Badurini na uspjehu. 

- Baš je bila uzbudljiva sezona. U subotu sam nakon borbe za ‘pole position‘ i uspjeha imao sve u svojim rukama, tad više nisam ovisio o drugima, ali rotor u razvodniku paljenja je otišao tijekom utrke... Eto, nešto što košta 50 kuna je mene koštalo poraza u subotu, te mi je danas za naslov trebala pobjeda i odustajanje Badurine. Čestitke Lovru na naslovu - naglasio je mlađi Franić.

Treći je u nedjeljnoj utrci Divizije 2 na Grobniku bio Tomislav Jaklin (DS Racing Prelog).

image

Divizija 2 - Đivo Franić (Dubrovnik Racing), pobjednik zadnjeg kruga, čestita Lovru Badurini (Rijeka), koji je drugim mjestom osigurao naslov prvaka. Treći je Tomislav Jaklin (DS Racing Prelog)

Tonči Vlašić/

Zadnji krug sezone za ostale Divizije starta na Autodromu Grobnik u 16 sati.

18. travanj 2024 12:17