StoryEditorOCM
AutomobilizamDUBROVAČKO BRDO |

FRANKOVIĆ OTVORIO PRVU TRKU NA NOVOJ STAZI, PRISJETIO SE LEGENDE HRVATSKOG AUTOMOBILIZMA Maro Franić otkrio što želi Dubrovnik Racing

Piše Tonči Vlašić
10. listopada 2021. - 13:52
Uoči starta - domaćini s predsjednikom HAKS-a Davorinom Štetnerom, dubrovačkim gradonačelnikom Matom Frankovićem, Alenom Boškovićem, tajnikom Dubrovačkog saveza športova....Tonči Vlašić

Duple ograde, novi asfalt sve do Osojnika. Ukoliko se to realizira, tad se možemo kandidirati za značajnije trke, recimo za utrku CEZ-a, a i dalje živi želja, pogotovo kod Nika Pulića, da jednog dana Grad Dubrovnik bude domaćin jedne europske brdske utrke - rekao je Maro Franić, te zahvalio u ime Auto kluba Dubrovnik Racing svima koji su pomogli u organizaciji utrke. 

- Hvala Gradu Dubrovniku što je realizirao ovaj projekt ceste, gradonačelniku Matu Frankoviću, zatim Županiji, što su nam izašli u susret, te omogučili da na ovoj novoj stazi organiziramo utrku - dodao je Franić.  

image
U ime organizatora, Auto kluba Dubrovnik Racing, okupljene je pozdravio Maro Franić
Tonči Vlašić

Treninizi su bili jučer, u subotu, a ove nedjelje se voze dvije trke, koje će odlučiti o najboljima na posljednjoj brdskoj utrci prvenstva Hrvatske, nakon kojih će se znati odgovor i na posljednju nepoznanicu, tko je prvak Hrvatske u kategoriji N? Đivo Franić, ili Nikola Radnjić ili Milan Tatalović, sva trojica članovi Dubrovnik Racinga.

Grad Dubrovnik je pohvalio i Davorin Štetner, predsjednik Hrvatskog auto i karting saveza. Sjetio se kako je pokojni Dubravko Čikor, čim su počeli radovi na novoj spojnoj cesti od Mosta dr. Franja Tuđmana prema Osojniku, govorio kako Grad Dubrovnik ima novu stazu za svoju međunarodnu brdsku utrku.

Nažalost, Čikor nije dočekao ovaj trenutak.

- U trenutcima kada se počela raditi ova cesta rodila se i ideja da ovo bude buduća staza za trkalište i od samih početaka radili smo na tom projektu zajedno. Cesta koja znači život za Grad, cesta koja će otvoriti brojne perspektive dubrovačkim gospodarstvenicima, ali i mladim obiteljima, cesta koja je Dubrovnik proširila prema gornjim selima, sve je to ova cesta, ali ujedno i izvrsna sportska infrastruktura. Vjerujem da će se još puno trka upravo ovdje održati i to one najvećeg ranga. Još jednom želio bih iskazati duboko poštovanje prema našem Dubu, čovjeku koji je uistinu otac autmobilističkog sporta u Dubrovniku, čovjek iza kojeg stoje brojni rezultati i brojni sportaši koji danas svojim zavidinim rezultatima ostvaruju sve ono što je Dubo na samim počecima dubrovačkog automobilizma i zamislio. Zbog toga mu veliko hvala - istaknuo je Franković.

image
Otvaranje 21. Nagrade Dubrovnika - Memorijal Željko Đuratović
Tonči Vlašić
18. travanj 2024 21:53