StoryEditorOCM
Automobilizam18. NAGRADA RAGUSA RACINGA U GOSPINOM POLJU

Dragan Serden: ‘Brojni su dvoboji po klasama i grupama, kao i ukupnom poretku u obje discipline otvoreni, te očekujemo iznimno zanimljiv vikend‘

Piše Tonči Vlašić
17. studenog 2021. - 09:09
Dragan Serden iz Mokošice, iz Auto kluba Ragusa Racing, posljednjih je nekoliko godina predsjednik Odbora za auto sportove Hrvatskog auto i karting savezaTonči Vlašić

Auto klub Ragusa Racing je otvorila sezonu na dubrovačkom području, krajem svibnja u Luci Gruž je održano Prvenstvo Hrvatske u ocjensko spretnosnim vožnjama. Početkom prošlog mjeseca na novoj cesti od mosta prema Osojniku Auto klub Dubrovnik Racing je bio domaćin finala prvenstva Hrvatske na brdskim stazama, posljednje utrke sezone, ali nije to sve za 2021. godinu što se tiče auto natjecanja na hrvatskom jugu. Još su dvije akcije. Prva je ovog vikenda na stazi (parkingu) kod Sportske dvorane u Gospinom polju gdje će se održati 18. Nagrada Ragusa Racinga u dvije discipline, autoslalomu i kronometar vožnji, a u obje discipline dubrovačko natjecanje je posljednje, finalno u sezoni.  

- Prvi dan, u subotu, 20. studenog, kad je na programu autoslalom očekuje se nastup 60 najboljih  vozača, dok se u nedjeljnom programu, 21. studenog, kronometar vožnji za Prvenstvo Hrvatske očekuje nastup 64 vozača. Zanimljivost predstavlja činjenica da su brojni dvoboji po klasama i grupama kao i ukupnom poretku u obje discipline otvoreni pa je za očekivati iznimno zanimljiv oktanski vikend. Interes i brojnost daleko su premašili očekivanja obzirom da se radi o posljednjem natjecanju u sezoni 2021. godine u obje discipline - istaknuo je Dragan Serden u ime Auto kluba Ragusa Racing, organizatora natjecanja.

- Uz veliki broj vozača iz cijele Hrvatske nastupiti će i vozači iz svih klubova iz naše županije - dodao je Serden.

Osim za Prvenstvo Hrvatske u autoslalomu i u kronometru, natjecanje se boduje i za Prvenstvo regije jug.

image
Prvenstvo Hrvatske u ocjensko spretnosnim vožnjama u Luci Gruž
Tonči Vlašić

I to na kraju neće biti sve na dubrovačkom području ove godine što se tiče oktanskog sporta. Auto klub Dubrovnik Racing bi trebao prvi vikend u prosincu biti domaćin dva natjecanja Prvenstva Hrvatske u ocjensko spretnosnim vožnjama, ponovno će vozači znanje pokazati u Luci Gruž. 

- Prva natjecanja ove godine imali smo početkom veljače, Rally u Čazmi, a zadnje bi trebalo bit u prosincu. Ukoliko se sve realizira, Hrvatski auto i karting savez će imati čak 56 natjecanja u sezoni, u 2021. godini, a toliko nikad nije imao - dodao je Serden, koji je posljednjih nekoliko godina predsjednik Odbora za autosportove Hrvatskog auto i kartin saveza.

- Uspjeli smo vratiti neka natjecanja, samo ću podsjetiti kako na našem dubrovačkom području nismo imali ocjensko spretnosne vožnje više od dvadeset godina, i zbog toga sam uistinu ponosan. Svaka čast svim klubovima, domaćinima natjecanja, hvala vozačima - naglasio je Serden.

image
Prvenstvo Hrvatske u ocjensko spretnosnim vožnjama u Luci Gruž
Tonči Vlašić
PROGRAM

Subota, 20. studenog, od 8 do 10 sati: verifikacija, tehnički prijem, od 10.20 do 11.30 sati: trening, od 12 do 17 sati: utrke (autoslalom), oko 17 sati: proglašenje najboljih.

Nedjelja, 21. studenog, od 10 do 11.30 sati: trening, od 11.30 do 17 sati: utrke (kronometar), oko 17.30 sati: proglašenje  najboljih

20. travanj 2024 09:31