StoryEditorOCM
AutomobilizamPETEROSTRUKI POJEDINAČNI DRŽAVNI PRVAK LOVI NOVU ZVJEZDICU

Đivo Franić uoči finala sezone na kružnim stazama: ‘Idem na Grobnik uzeti sve!‘

Piše Tonči Vlašić
27. listopada 2022. - 10:40

Samo krug vozim ove sezone. Ništa brdo – uoči sezone je istaknuo mlađi Franić, Đivo.

Prvi krug sezone na Hungaroringu obilježili su problemi s Hondom. Nakon toga se radilo na njoj, a sve kako bi ostao u borbi za naslov prvaka u Diviziji 2. Uoči predzadnjeg vikenda, dvije utrke u Brnu, šeste i sedme, ‘uhvatio‘ je Lovra Badurinu iz Rijeke.

- Badurina je zatim u Češkoj uzeo sve. Od ove sezone pobjeda donosi 25 bodova, najbrži krug 3 boda, najbrže vrijeme na treningu 3 boda, u dvije vožnje može se uzeti 59 bodova, dok drugi u tom slučaju može osvojiti maksimalno 42 boda, dakle, 17 manje. Taman toliko, 17 bodova, ima više Badurina od mene uoči zadnjeg vikenda na Grobniku. Sad ja moram uzeti sve – jasan je Đivo.

- Samo tako mogu doći u priliku osvojiti naslov prvaka. Naravno, to ne znači kako ću uspjet na kraju jer ako smo isti bodovno, gleda se što je tko napravio, koliko je tko imao prvih mjesta, pa drugih, mislim kako s drugim mjestima ne stojim dobro, kako će trebat na kraju imat i malo sreće ako na Grobniku osvojim sve, da Badurina kiksa. Ali, idem na Grobnik uzeti sve  – dodao je mlađi Franić.

Priča Đivo kako se proteklih dana opet radilo na autu.

- Radilo se dan i noć. Mora Honda ‘raditi k‘o urica‘. Ne smije bit greške ovaj put, ali nećemo se vraćat na Hungaroring, na prvi vikend kruga, probleme u Brnu gdje je Badurina opet stekao prednost. Sad idemo na Grobnik. Idemo po naslov.

image

Đivo Franić (Dubrovnik Racing)

Tonči Vlašić/

Đivo je peterostruki pojedinačni prvak Hrvatske. Četiri krune je uzeo na brdu, jednu na krugu. Plus, bulikan naslova s klubom, na brdu i na krugu.

- Uoči sezone je cilj bio dupla kruna. Klupski smo pobjegli svima, a gdje ćeš bolji završetak sezone nego uzeti i pojedinačni naslov - naglasio je Đivo. 

20. travanj 2024 10:48