StoryEditorOCM
Zabavaza moderne žene

Zna li uopće slavna splitska pjevačica da ovo postoji u Brazilu? Otkrili smo atraktivne proizvode pod brendom Fina Severina, evo što kriju paketi! Sve je počelo od jedne pjesme

Piše dv
10. studenog 2022. - 14:38

Još od početka devedesetih naša Seve pjeva "treba ti cura fina, treba ti Severina", a vjerojatno nije ni svjesna da u Brazilu postoji vrlo popularna i cjenovno pristupačna kozmetička linija koja se zove upravo - "Fina Severina"!

Kozmetički brend, doduše, nije dobio ime po našoj Sevki nego po hitu "Severina Xique-Xique" kojeg je 1975., tri godine nakon rođenja naše glazbene zvijezde, snimio Genival Lacerda Cavalcante, brazilski forro pjevač i skladatelj.


Povijest brenda Fina Severina započela je s ručno rađenim hidratantnim kremama i sapunima napravljenima u malim količinama, bez zaliha, samo po narudžbi, za prodaju na društvenim mrežama.

Što se mirisnih nota u kozmetici tiče, proizvođači nisu željeli one već prisutne na tržištu i dobro poznate, željeli su nešto drugačije i kreirali proizvode s voćnim notama tipičnima za brazilski sjeveroistok.

"Fina Severina", kažu njezini kreatori, predstavlja moderne žene koje rade, studiraju, jednostavne su, profinjene, ali istovremeno snažne i čvrste, donosi Slobodna Dalmacija. 

Tu su proizvodi koji hidratiziraju, osvježavaju i njeguju, kreme za lice i ruke, serumi, tonici, maske, sjajila za usne, odstranjivači šminke i niz drugih proizvoda, a raspon cijena većinom je od 25 do 45 brazilskih reala (jedan real je 1,46 kuna)...

Tko zna, možda se i Seve odluči isprobati nešto od toga.

U Severininom videouratku, antologijskom stoga što joj supruga glumi Gibonni, splitska pjevačica izgledom, a i ritmom pjesme, i podsjeća na Brazilku. Kao da ništa nije slučajno...

 

29. rujan 2024 10:25