StoryEditorOCM
Zabava‘a rusi su drugačiji od svih‘

Vlasnik kafića u Grčkoj opisao razlike među Balkancima: ‘Srbi imaju najbolje žene, Slovenci su mali i debeli, a Hrvati...‘

Piše dv
7. lipnja 2022. - 14:07

- From Serbia? Iz Srbije? Sjedite. Kava, sok, nema rakija šljiva, ima sok, đus odličan - rekao je kroz smijeh vlasnik kafića nasuprot ulaza u Koloseum u grčkom El Jemu novinarima srpskog portala Blic.

- Halou, from srpski. Pozdravljam sve ljude. Dobar dan. Dobra sarma, dobra kafa turska kafa, kafa s mlekom - nabrajao je Naufel sve što zna reći na srpskom.

Ono što je najviše nasmijalo njegove sugovornike bio je opis razlika u izgledu i ponašanju Srba, Hrvata, Bosanaca i Slovenaca.

- Srbi imaju najbolje žene, velike oči, malo tamniji ten. Hrvati su bijeli, imaju male pjegice, visoki su i najbolji u rukometu. Slovenci su mali i malo deblji. A, Bosanci, Bosanci jedu previše i ovo im je veliko - rekao je on kroz osmjeh, pokazujući na vrat.

Kad su već došli do Balkana, simpatični Naufel odlučio im je predstaviti i neke druge nacije s čijim se pripadnicima susreće, prenosi Slobodna Dalmacija.

- Rusi su drugačiji od svih Europljana. Istočna Europa je drugačija od Zapadne. Danas su došla dva autobusa iz Bugarske. Ljudi su prelijepi. Kad ih pogledam, podsjećaju me na Turke, pošto poreklo moje mame je tursko. Kada pogledam Bugare, pomislim da nisu iz Evrope, nego da su odavde. Vrlo smo slični. Talijani su šik, jako lijepi. Španjolci, oni pričaju ovako (pokazujući prstima znak da su brzi). Kanađane volim gledati, ali oni dolaze samo tijekom dva mjeseca. Zimi, kad je tamo vrlo hladno. Francuski Kanađani najviše.... Zastava im je plava i bijela. Ali oni pričaju francuski, drugačiji od Francuza. Engleski Kanađani su drugačiji - pojasnio je Naufel za Blic.rs.

Video razgovora možete pogledati OVDJE.

19. travanj 2024 00:41