StoryEditorOCM
ZabavaVELIKA FOTOGALERIJA

Šprajc osvojio peti Zlatni studio, publika plakala zbog Massima, Andrija Jarak dobio zanimljivo pitanje od Mije Kovačić, a ‘Trebaš li me‘ Matije Cveka i Eni Jurišić najbolja je pjesma...

Piše Pišu Duška Jurić, Klara Rožman/JL
28. siječnja 2023. - 22:49

Spektaklom i glamurom u najvećem studiju HRT-a "Anton Marti" u subotu navečer dodijeljene su najveće i najprestižnije medijske nagrade u zemlji Zlatni Studio, koji je održan po šesti put. Bila je to večer za pamćenje koju je otvorio veliki glazbeni hit ‘Apokalipso‘ Darka Rundeka.

Već od 19 sati na HRT su počele pristizati najveće hrvatske zvijezde. Sve su htjele zablistati za ovu jedinstvenu priliku. Bila je to prava revija najljepših večernjih toaleta, a ni muškarci nisu zaostajali u svojim modnim odabirima. Tako je Zlatni Studio još jednom opravdao svoj nadimak ‘hrvatski Grammyji‘, donosi Jutarnji.

Ovu veliku TV manifestaciju, o kojoj se uvijek danima priča, vodili su Jelena Glišić i Mirko Fodor te su sve začinili svojim stilom i humorom, a u svakoj kategoriji kao suvoditelji pridružila su se neka od najznačajnijih imena iz nominiranih kategorija. Ono što je važno istaknuti jest da je Zlatni Studio jedinstvena medijska nagrada u Hrvatskoj i uistinu je odraz kvalitete i popularnosti jer dobitnike bira publika, koji su svoje glasove ove godine poslali u rekordnom broju. Zato s punim pravom kažemo da "Najbolji biraju najbolje".

Prva kategorija bio je film gdje se na pozornicu popela glumica Nataša Janjić Medančić, a nagradu za najbolju filmsku glumicu osvojila je Nina Violić.

U kategoriji najboljeg filmskog glumca nagrađen je Predrag Miki Manojlović (za ulogu u filmu ‘Stric‘). Film godine je ‘Šesti autobus‘.

Uslijedio je glazbeni broj pjevačice Severine ‘Vjerujem u Boga‘. U kategoriji radio dodijeljene su nagrade najboljim radijskim postajama i voditeljima, a Zlatni je Studio za najbolji glas i radijsku postaju uručila voditeljica Edita Lucić Jelić.

Alfa BBR je ovom prilikom trijumfirao, a prestižnu nagradu za najboljeg voditelja već drugu godinu za redom dobio je Mario Lipovšek Battifiaca, poznat i po svojoj ulozi u komičarskom showu "Bijele udovice".

Ove je godine predstavljena i nova kategorija ‘Naj TikTok lice godine‘, a u njoj je slavio Antonio Milošević, publici poznatiji kao Tunafasader.

Pred dodjelu kazališnih nagrada publiku su u glazbenom broju "Dani koji sjaje" zabavili Pavel te Marinko, Sanja i Zec. Suvoditeljica je ovdje bila poznata glumica Ana Begić Tahiri. Prvo je uslijedila nagrada za novo lice u kazalištu i filmu koju je osvojio Lovro Juraga. Juraga je nagradu dobio za ulogu Momka u predstavi ‘Don Juan‘, prenosi Jutarnji.

Najbolja ženska kazališna glumica je Nives Ivanković za ulogu u predstavi ‘LizistRATa‘.

Najboljim muškim kazališnim glumcem proglašen je Filip Šovagović, za ulogu u predstavi ‘Tena - kronika raspada jedne ljepote‘. A da je apsolutno oduševljenje i glumcem i radnjom bilo opravdano pokazalo se i kada je Zlatni Studio za najbolju predstavu otišao ekipi predstave ‘Tena - kronika raspada jedne ljepote‘.

Glazbenim brojem ‘Trebaš li me‘ u izvedbi Matije Cveka i Eni Jurišić, na oduševljenje publike, krenula je dodjela televizijskih nagrada.

Mia Kovačić s Nove TV i Andrija Jarak s RTL televizije uručili su Zlatni Studio za TV reality, a najboljim je proglašen "Masterchef" Nove TV.  Inače, voditelje Miju Kovačić (Nova TV) i Andriju Jarka (RTL) najavili su Jelena, Mirko i Piko Bodljić. Mia je u šali pitala Andriju nedostaju li mu kolege s Nove TV, a on je k‘o iz topa izjavio: ‘Ne baš‘ i time zamalo zaradio Pikovo ‘bockanje‘.

Najboljom TV zabavom proglašen je show ‘Ples sa zvijezdama‘ Nove TV, a HRT je slavio i u kategoriji najbolje TV serije za koju je Zlatni Studio dobila serija ‘Nestali 2‘. Zlatni Studio u kategoriji TV novinara osvojio je novinar HTV-a Robert Knjaz.

Za najbolju TV emisiju Zlatni Studio dobila je RTL-ova emisija ‘Stanje nacije‘ koju vodi Zoran Šprajc.

"Nisam se nadao da ću u ovako kratkom roku doći do samog vrha", rekao je Šprajc i zahvalio se suradnicima, Jutarnjem listu, žiriju, majci koja ga je rodila... Publiku je također oduševio glazbeni broj koji je izveo Petar Grašo.

Bio je to izvrstan uvod u kategoriju glazbe gdje se na pozornici pridružila glazbena diva Jasna Zlokić. Objavila je dobitnika za "novo lice na glazbenoj sceni", nagradu koju je ove godine osvojio Alen Đuras. Pjesmom godine proglašena je ‘Trebaš li me‘ Matije Cveka i Eni Jurišić.

Posebno emotivan bio je glazbeni broj, hommage za nedavno preminulog Massima Savića, a publika ga je popratila velikim pljeskom. Pjevačem godine proglašen je upravo Massimo, a pjevačica godine je Zorica Kondža.

"Ja sam bila sigurna da će dobiti moja prijateljica Doris pa sam pripremila govor za nju. Sad ne znam što reći za sebe. Zahvaljujem obitelji Dragović (smijeh). Dobro evo, baš mi je drago da sam dobila", nasmijala je okupljene Zorica Kondža.

Koncertom godine proglašen je koncert Parnog Valjka iz Arene Zagreb ‘Dovoljno je reći Aki‘, a šesta dodjela okrunjena je pjesmom ‘Nek‘ živi ljubav‘ koja sažima univerzalnu poruku ove svečane večeri.

19. travanj 2024 00:58