StoryEditorOCM
ZabavaNišta od finala

Nižu se reakcije Hrvata na Mijin neprolazak. Žestoko kritiziraju HRT i koreografa Igora Barberića, a sad navijaju za Srbiju: ‘Umetnica do pobjede!‘

Piše dv
10. svibnja 2022. - 23:42

Nakon što Mia Dimšić nije uspjela izboriti svoje mjesto u finalu Eurosonga počele su se nizati reakcije hrvatskih gledatelja. Mahom one negativne, ali ne na račun Mije, već HRT-a koji organizira Doru, ali i koreografa Igora Barberića, jednog od članova žirija 'Plesa sa zvijezdama' (on je osmislio plesni dio hrvatskog nastupa), donosi Slobodna Dalmacija.

Podsjetimo, novoizabrani šef naše delegacije Tomislav Štengl koji je na tom mjestu naslijedio Uršulu Tolj još do prije nekoliko dana u emisiji Zlatka Turkalja na Hrvatskom radiju govorio je kako Hrvatska sigurno ulazi u finale.

Donosimo neke s Forum.hr.-a.

Predlažem da se povučemo.

Mislim ono, Barberić?

Koreografija je opasno štekala… Mia je imala vise interakcije s plesačicom nego plesačima, ne kužim poantu?

Molim HRT da prestane slati pjesme na ovaj cirkus.

Stvarno se nadam da će Srbija imati dobar plasman u finalu da zaliječim rane. Umetnica do pobjede!

Eto. Dora u svoja 4 izdanja, nije donijela nijedno finale. 3 neuspjeha i 1 otkazivanje Eurosonga. Znači apsolutno ništa.

Tako to ispadne na kraju kad ne budeš svoj. Po meni ni pjesma, ni odjeća, ni nastup ne predstavljaju Miu.

Molimo za otkaze i ostavke nesposobnih uhljeba iz delegacije. Hvala na apsolutno ničemu!

image

Mia Dimšić

Marco Bertorello

Najviše od svega mi je krivo što je potpisan ugovor za Doru jer to ne vodi nigdje. Em imamo nesposobne ljude koji ne znaju odabrat pjesme, em debilnu publiku koja će uvijek pogrešno odabrat. Nevermind, više sreće drugi put.

Pa kad smo već ispali, hajmo biti zadnji u polufinalu tako da se mogu izvaditi brzopotezne ostavke i otkazi! Štengl - Franka - 17. mjesto i sad Mia - 17. mjesto?

Pjesma je imala stvarno potencijala, ali nastup je bio čisti horor.

Najviše mi je žao Mije, nadam se da ju ljudi neće razapet kao što inače rade. Ona se potrudila koliko je mogla, ali eto nije jedina koja odlučuje oko nastupa i sl.

Ona se totalno izgubila u toj haljini, s tim plesačima. To jednostavno nije bila ona pa kako bi onda i na van trebala djelovati pjesma. Mislim da HRT ima "specijalce" koji se svojim idejama trude napraviti najgore što se od nekog može.

image

Mia Dimšić

Marco Bertorello

Trebali ste poslati Marka Bošnjaka, s onom pjesme sa Dore, sigurno bi ušao u finale.

Ma najbolje da pošaljemo Maju Šuput i nešto slično Moldaviji i prolazimo.

Loš nastup polučio je očekivan rezultat. Ne treba ukidati Doru radi toga, ali treba podijelit otkaze onima koji pripremaju naše nastupe. Nismo se maknuli s mrtve točke. Jednako slab nastup vidjeli smo prije točno 10 godina s Ninom Badrić.

Posljednji smo put u finalu Eurosonga bili 2017. godine kada nas je predstavljao Jacques Houdek. Godinu dana ranije u finalu je bila Nina Kraljić, a 2014. i 2015. godine Hrvatska nije sudjelovala zbog loših plasmana što je tada bila odluka HRT-a.

Nakon proglašenja rezultata šef hrvatske delegacije dao je izjavu za Jutarnji list.

- Tužni smo jer nismo prošli u finale i svima nam je žao zbog toga. Naravno da smo vjerovali i nadali se u prolaz, ali ponekad treba imati i malo sreće. Mia je nastup odradila vrhunski i ostavila odličan dojam na eurovizijskoj pozornici. Ponosni smo na nju i hvala njoj i njezinom timu za sav trud i sve trenutke koje smo proveli zajedno na ovom putu od Dore do Eurosonga, rekao je Štengl.

19. travanj 2024 08:26