StoryEditorOCM
ZabavaNaljutili susjede

Mladencima prisjela svadba: od uzvanika su zatražili novac, a kad su krenuli otvarati omotnice, nisu mogli vjerovati svojim očima

Piše PSD
14. travnja 2022. - 20:39

Jedna stara izreka kaže da se poklonjenom konju ne gleda u zube. Međutim, kad su u pitanju pokloni za mladence često se događa da oni prije svadbe gostima naglase što žele kako se ne bi gomilale nepotrebne stvari, prenosi Slobodna Dalmacija.

Neki smatraju da to nije u redu i da svatko kupi i donese ono što može, dok je drugima to olakotna okolnost kako ne bi razmišljali o tome što je novopečenim mladencima potrebno za zajednički život, a što ne.

Ipak, većina mladenaca smatra da je najbolji poklon novac jer njime mogu kupiti ono što im je zaista potrebno. Tako je jedan mladi bračni par iz Leskovca u Srbiji odlučio svojim gostima prije vjenčanja priopćiti da je najbolje da im na poklon donesu kuverte s novcem, piše Blic.rs.

Uz to su u susjedstvu objašnjavali zbog čega misle da je novac najbolji poklon za pir.

- Mi tim novcima možemo platiti bar restoran, odijelo, iznajmljivanje vjenčanice, a uređajima i bijelom tehnikom ne možemo ništa. Jedino da preprodajemo te poklone, jer smo kuću odavno opremili - objašnjavali su mladenci.

Međutim, ovaj njihov stav razbjesnio je mnoge rođake, pa i susjede, koji su došli na ideju da na svadbu donesu prazne omotnice. Kako su ispričali susjedi, na svadbi je na samom ulazu stajala kutija u koju su gosti trebali ubaciti kuverte. Mladenci su bili odmah kraj nje i čekali goste da se s njima slikaju.

- Pažljivo su promatrali tko ubacuje kuvertu, a tko je donio poklon. Bilo je dosta uzvanika s kuvertama - ispričala je jedna susjeda.

Sve bi bilo idealno i mladenci bi bili zadovoljni da je u svim tim omotnicama zaista bio novac. Susjedi su poslije zabave proširili priču o tome kako omotnice uopće nisu bile prazne - u njima su bile papirnate maramice na kojima su kemijskom napisali: "100 eura", "50 eura", i slično.

- Jutro nakon svadbe mladenci su bili bijesni. Bar dvadesetak kuverata bilo je prazno ili s papirnim maramicama. Došli, najeli se i napili i doneli maramice... Pa sramota, pričali su u kući. Svojim parama su plaćali troškove svadbe, a nisu stigli ni na putovanje na koje su planirali otići ako im pritekne neki euro - ispričala je prva susjeda novopečenog para za Blic.

23. travanj 2024 14:37