StoryEditorOCM
ZabavaHEMANGIOM

Majka koja je bebu podvrgnula laserskom uklanjanju madeža optužena da je ‘čudovište‘: ‘Napravila sam to zbog njega‘

Piše dv
30. ožujka 2023. - 18:41

Brooke Atkins, 33-godišnja majka dvoje djece iz Australije svoje je drugo dijete, malenog Kingsleyja podvrgnula zahvatu laserskog uklanjanja hemangioma, piše Daily mail, a prenosi Slobodna Dalmacija.

Kada se rodio, Brooke i njezin partner Kewene Wallace primijetili su da dječačić ima hemangiom, koji mu je prekrivao pola lica, a pri rođenju su mu dijagnosticirani i glaukom te Sturge Weberov sindrom. 

Atkins je odlučila  hemangiom djetetu ukloniti laserskim putem, a zbog njezine su je odluke internetski trolovi nazvali čudovištem. Ipak, ona stoji iza svoje odluke, tvrdeći da je donijela uzimajući u obzir interes djeteta.

Hemangiomi uglavnom nisu opasni, ali ako se nalaze na licu, osobito iznad oka, mogu biti pokazatelji na glaukomom i Sturge Weberov sindrom. Oni mogu uzrokovati napadaje i druge zdravstvene poteškoće, a glaukom može uzrokovati sljepoću.

"Stvar s hemangiomima je u tome što su progresivni, što znači da će se s vremenom promijeniti i potamniti‘, rekla je Brooke, koja je i majka dvogodišnje Amarni.

19. travanj 2024 09:01