StoryEditorOCM
ZabavaBRAVO

Lidija Brtan iz Cavtata osvojila 18 tisuća eura na Milijunašu

Piše hrt
1. lipnja 2023. - 21:16

U novom izdanju kviza "Tko želi biti milijunaš?" nastupilo je dvoje natjecatelja. Lidija Brtan iz Cavtata nije željela riskirati na 13. pitanju i poslušati publiku te je s iznosom od 18.000 eura napustila natjecanje. Marko Magaš iz Zadra "zapeo" je na desetom pitanju za prelazak drugog praga. Džokeri mu nisu pomogli, odlučio je otići kući s osvojenih 2.500 eura, piše HRT.

Najbolja u prvoj večerašnjoj igri "Najbrži prst" bila je Lidija Brtan. Kako je sama rekla originalno iz Cavtata, ali već skoro 20 godina živi u Zagrebu. Došla je zbog fakulteta, a ostala zbog posla i ljubavi. Po struci je profesorica španjolskog i mađarskog jezika, ali ne radi u struci, radi uredski posao.

S velikom je lakoćom stigla do 10. pitanja za prelazak drugog praga. Nije znala kroz koju državu, od prvog izdanja 1979. do danas, natjecatelji relija Dakar nisu projurili? Ponuđeni su odgovori: kroz Argentinu, kroz Španjolsku, kroz Tajland ili kroz Saudijsku Arabiju.

Lidija je na ovom pitanju odlučila pozvati džokera, svoga supruga. On je sugerirao da se radi o Tajlandu, ali je isto tako rekao da nije sto posto siguran.

- Ja moram priznati da je meni prvo kad sam vidjela pomisao bila da se radi o Tajlandu, ali kad je on to potvrdio, ja ću njemu vjerovati, rekla je Lidija.

Prihvativši suprugovo mišljenje osvojila je 5.000 eura.

Tko je štagalj pretvorio u atelje kako bi imao više prostora za slikanje? Salvador Dali, Jackson Pollock, Claude Monet ili Pablo Picasso.

Na ovom je pitanju zatražila džoker "pola-pola". Ostali su odgovori A - Salvador Dali i B - Jackson Pollock. 

Odlučivši se za Jacksona Pollocka osvojila je 18.000 eura.

- Jackson Pollock je slikao velika platna na koja je prskao boju pa mu je bilo potrebno mnogo prostora za rad, rekao je Tarik.

Lidija: 18.000 eura uopće nije loš iznos, da li "pucati" na 34.000 eura. Ja ću biti skromna danas i povući se, nisam 100% sigurna!

Na 13. pitanju upitana je koji pojam u javnu uporabu ulazi 1898., za Dreyfusove afere u Francuskoj? Demagog, boem, intelektualac ili snob.

Iskoristila je i posljednji džoker "pitaj publiku".

Publika je glasovala 33% za demagoga, 22% za boema, 38% za intelektualca i 7% za snoba.

- Moja je dvojba bila demagog ili intelektualac, rekla je Lidija.

Nije htjela gađati i riskirati, te je odustala osvojivši iznos od 18.000 eura, piše HRT.

19. travanj 2024 15:20