StoryEditorOCM
ZabavaVELIKI IZAZOV

Jazzerica postaje kraljica! Ines Tričković osvaja još jednu pozornicu, ispričala nam je sve o svom novom projektu, poprilično nas je zaintrigirala...

Piše Tea Sumić Miletić /Stil
28. studenog 2021. - 19:59

Ines Tričković, dubrovačka jazz pjevačica koju rado pratimo i s kojom smo imali ugodnu ćakulu prije nekoliko brojeva ima novi projekt. Nakon što je suvereno zavladala pozornicama od Hrvatske preko Sjedinjenih Američkih Država do Japana kao pjevačica, Ines za 29. studenoga ima svoj debi u jednoj kazališnoj predstavi.

Kako nam je ispričala, riječ je o renesansnoj drami Eduard drugi koju je 1592. godine napisao Christopher Marlow, a za koju režiju potpisuje Senka Bulić. Za izvedbu u Kazalištu Hotel Bulić ovaj je tekst prvi put preveden na hrvatski jezik.

Koja vam je uloga pripala i što vam je bilo najizazovnije tijekom pripreme za nju?

- Igram kraljicu Izabelu, glavnu i jedinu žensku ulogu u komadu. Najizazovnije od svega mi je bilo uopće se odvažiti na ovaj veliki korak jer radi se o ozbiljnoj ulozi, kompleksnom karakteru, velikoj količini teksta koji treba izvesti uz eliminiranje dubrovačkog naglaska (smijeh) i naravno pri tome biti dovoljno dobra da mogu držati korak s tako jakom glumačkom ekipom na sceni. Veliko ohrabrenje i ključni faktor što sam se uopće odvažila na ovaj zalogaj je precizno i snažno vodstvo Senke Bulić.

Mi se dobro razumijemo i imamo obostrano snažno povjerenje i mislim da je to bilo ključno. Glumačka ekipa je fenomenalna, Dušan Gojić, Jure Radnić, Paško Vukasović, Marko Braić, Lovro Ivankovć, Marinko Leš, Eva Zlovolić svi su me tako lijepo primili i pomogli u cijelom procesu, i opet se dokazuje da su veliki umjetnici obično i veliki ljudi. Prvo i najvažnije mi je bilo savladati taj tekst i kad sam to napravila znala sam da mogu početi uživati u izvedbi i ulaziti u sam lik.

Sve u svemu, ovo je jedan od sigurno većih izazova u moje 22 godine karijere. Ovo je veliki tekst, veliko djelo koje postavlja uvijek aktualna pitanja borbe za moć, ljubavi, mržnje, identitetskih pitanja, korupcije… fenomenalno djelo zaista i nažalost još uvijek "freško" kao da je pisano danas.

Hoće li i publika u drugim dijelovima Hrvatske imati priliku vidjeti predstavu, odnosno jesu li u planu gostovanja?

- Apsolutno da, držimo fige da će se situacija s koronom popraviti i da će kazališta ponovno raditi normalnije i s punim kapacitetima, a sukladno s tim će i gostovanja biti moguća.

Što biste istaknuli kao najzanimljivije u ovom novom iskustvu?

- Uroniti u jedan drugi lik i pustiti ga da skroz podivlja kroz mene dalo mi je osjećaj enormne slobode. Apsolutno predivno i transformirajuće.

20. travanj 2024 01:26