StoryEditorOCM
Modaivica skoko

Poznati domaći dizajner komentirao Doru: ‘Mia je i modna pobjednica, Albina je izgledala svjetski, a ovu kombinaciju smatram neprikladnom‘

Piše Tajana Pavlović/Gloria
20. veljače 2022. - 10:08

Naš poznati dizajner i veliki obožavatelj Eurosonga samo za Gloria.hr komentirao je kostime natjecatelja, a u top tri izdvojio je pobjednicu, Marka Bošnjaka i Tinu Vukov!

Kako modni sud ovogodišnje Dore ne bi ostao na našem 'laičkom mišljenju', za stručnu analizu upitali su Ivicu Skoku, velikog obožavatelja Eurosonga koji je čak 13 puta bio angažiran kao dizajner kostima na Dori.

Prvi put kostim za Doru osmislio je 2000. kada je radio kostime za Severenin nastup odnosno njezin tim plesača. Godinu dana kasnije dizajnirao je kostim Emilije Kokić koja je tad osvojila drugo mjesto, a ove godine Doru je gledao svojim stručnim okom te ekskluzivno za Gloria.hr komentirao nastupe i styling naših zvijezda.

Prema njegovom mišljenju, svi su natjecatelji ove godine igrali na sigurnu kartu i nastupali u crnim, pomalo nemaštovitim tonovima, no ipak ima onih koji su se posebno istaknuli.

Pobjednica ovogodišnje Dore Mia Dimšić osim nastupom, našeg dizajnera oduševila je i staylingom.

"Svjetski minimalizam ponekad je puno bolji od svega što se ljudi trude postići da bi bili zamijećeni, a ona je tim minimalizmom postigla ono što se traži. Čestitke mojim kolegama iz Elfsa!", kaže naš dizajner.

"Predimenzionirani sako croco uzorka, minimalistički odrađen i vrhunski sašiven u kombinaciji s martama i suknjom na preklop te prozirnom majicom, savršeno je odgovarao pjevačici, a dojam je upotpunila jednostavna ali vrhunska frizura, kao i šminka. Jednostavno sam oduševljen. Po meni je to bio najbolji stayling večeri", prokomentirao je Skoko kratko i jasno.

image
Mia je i modna pobjednica
Matija Djanješić/Cropix

Stajling u kombinaciji s nastupom Marka Bošnjaka Skoko smatra najvećim osvježenjem Dore.

"Marko je izgledao odlično, nosio je KLISAB predimenzionirano odijelo i pomaknuo granicu staylingom koji je na njemu izgledao čarobno", zaključio je naš vrhunski dizajner.

image
Marko Bošnjak
Matija Djanješić/Cropix

Treće mjesto top tri kombinacije prema Skoki bi trebao zauzeti kostim Tine Vukov koja je, smatra on, nastupala u jednoj od najljepših haljina s potpisom ZIGMAN.

Klasično crno odijelo nakaradilo je ljepotu tijela Mile Elegović

"Mila Elegović, koja inače nosi moje haljine i koja za svoje godine ima zavidno tijelo, sjedila je na sceni u predivnom klasičnom crnom odijelu, ali Dora ipak zahtijeva da se na sceni pokažete u nešto drugačijem svjetlu", objasnio je dizajner koji ni sa stajlingom Mie Negovetić nije bio posebno oduševljen.

image
Mia Elegović
Matija Djanješić/Cropix

"Njezina izvedba bila je brutalna, no imam osjećaj da se mučila donjim dijelom haljine kojeg je povremeno držala u ruci, a ni piercing u nosu joj kao 19-godišnjakinji ne priliči. Ni frizura me se nije posebno dojmila", rekao je Skoko koji smatra da bi efekt bio puno bolji da je haljina bila primjerice, bijele boje.

image
Mia Negovetić
Matija Djanješić/Cropix

Već viđenom smatra i Jessinu kombinaciju. "Imam osjećaj da sam to vidio sto puta - nešto što po meni nije dovoljno razrađeno za nekoga tko se prvi put pojavljuje na ovako velikoj sceni i velikom festivalu", rekao je naš modni kritičar.

image
Jessa
Matija Djanješić/Cropix

Za razliku od navedenih natjecateljica, naša glazbena diva Zdenka Kovačiček oduševila ga je i glasom i stasom, a posebno dugim plavim balonerom pa je od njega zaslužila čistu desetku.

image
Zdenka Kovačiček
Matija Djanješić/Cropix

Stajling Roka Vuškovića za nastup na Dori smatra dosadnim, kao i onaj Erika Vidoića, dok Bernardin outfit nije želio posebno komentirati s obzirom na nedavni prekid suradnje, iako za pjevačicu u kontekstu izvedbe i osobnosti ima samo riječi hvale.

image
Roko Vušković
Matija Djanješić/Cropix

ToMa mu je izgledao odjeven više kao da vodi emisiju, a ne kao da nastupa kao izvođač.

"Takav outfit smatram pomalo neprikladnim. Sako s dvorednim kopčanjem, pogotovo u bordo boji, koja je jako teška za scenu jer ona ili postara ili jednostavno ne izazove dobar efekt - to se i dogodilo, preklasično i dosadno, očekivao sam više od njega jer mi je pjesma bila jedna od boljih", komentirao je sasvim iskreno dizajner.

image
ToMa
Matija Djanješić/Cropix

"Pjesma Elis Lovrić bila je pomalo mračna pa smatram da je trebala igrati na tu kartu", smatra Skoko koji nije bio oduševljen ni outfitom Elle Orešković kao ni Tijinim.

image
Elis Lovrić
Matija Djanješić/Cropix

Za razliku od njih, oduševila ga je prošlogodišnja pobjednica Albina koja je Doru otvorila pjesmom "Tick-Tock".

image
Albina Grčić
Matija Djanješić/Cropix

"Po meni, Albina je večeras otvorila Doru svjetski. Ono što vidim u njoj, vidim na svim svjetskim zvijezdama od Rite Ore do svih drugih koje žare i pale", rekao je dizajner pa je prokomentirao outfite voditeljica Franke Batelić i Elizabete Brodić.

"Franka Batelić bila je prekrasna kao i uvijek i pravo osvježenje. Konstrukcijski je njezin kostim bio jako zahtjevan, odlično je pristajao njezinoj figuri, bio je pomaknut i u Frankinom stilu, koja se uistinu vrhunski snašla u ulozi voditeljice", rekao je dizajner pa je prokomentirao i kombinaciju Elizabete Brodić.

"Po meni ona izgleda prekrasno, ima zavidnu figuru, ali večeras je nosila haljinu kakvu možemo vidjeti na svakoj maturalnoj večeri. Smatram da je mogla uz haljinu koja joj je stajala besprijekorno možda ipak raspustiti kosu te bi dojam bio drugačiji. Ipak, bilo mi je drago vidjeti da voditeljice nisu bile povezane outfitima jer Franka je Franka, a Elizabeta je Elizabeta, svaka ima drugačiju osobnost ", zaključio je dizajner.

29. studeni 2023 20:04