StoryEditorOCM
ModaPROMO

Muške čarape ne moraju biti dosadne – donosimo vam najpopularnije modele

Piše PSD.
10. veljače 2022. - 12:56

Razbijte "monotoniju" svečanog stajlinga i umjesto običnih crnih ili smeđih čarapa odlučite se za šarene čarape sa zanimljivim printom.

Iako ih nosimo svaki dan, gotovo da ih ni ne primjećujemo. No čarape nisu samo funkcionalni dodatak odjeći nego imaju i određenu estetsku vrijednost. Za elegantan izgled muškarca nije dovoljno odabrati moderne hlače i košulju; ulogu igraju i naizgled mali detalji poput čarapa. Visokokvalitetne muške čarape​ bi se uvijek trebale nadopunjavati s odjevnom kombinacijom. Nema potrebe da ih nosite na sandale, ali ako se odlučite za mokasinke, tu je već drugačija priča.

S druge strane, kvalitetne i udobne sportske čarape neizostavni su dio sportskog stajlinga kao i svake fizičke aktivnosti. Potražite visoke modele i dodatno zaštitite noge od ogrebotina ili udaraca.

Koji modeli čarapa su prikladni za svakodnevno nošenje?

Čarape prije svega moraju biti ugodne za kožu. Prilikom kupovine obratite pažnju na materijal od kojeg su izrađene. Ako tražite udobne modele koje ćete moći nositi svaki dan bez obzira na vaš stajling, razmislite o jednobojnim pamučnim čarapama koje prekrivaju gležanj. Budući da dolaze u širokom rasponu boja, moći ćete ih uskladiti s vašom odjećom i obućom. Na crne loaferice odaberite crne čarape, na smeđe lakirane cipele odaberite smeđe čarape i tako dalje.

Muške stopalice

Ako ne volite da vam čarape „izviruju“ iz tenisica, za vas su kao stvorene stopalice. Poput ostalih modela i ovi dolaze u više boja. Osim jednobojnih plavih, žutih, crnih i bijelih tu su i modeli sa zanimljivim printom, raznim uzrocima ili natpisima. Pojedini modeli imaju diskretno naznačen logo brenda na dijelu kod prstiju. 

Visoke sportske čarape

Za sportske aktivnosti kao i za sportski stajling odaberite kvalitetne čarape s visokim udjelom pamuka uz neznatnu količinu elastina ili poliamida. Pamuk osigurava udobnost tijekom nošenja, a dok su sintetički materijali zasluži za otpuštanje vlage s kože. Na taj će način vaša stopala biti suha i zaštićena čak i tijekom najintenzivnijih aktivnosti.

Kvalitetne modele muških čarapa potražite na online trgovini Ecipele.hr. Zasigurno će vas oduševiti raznolika ponuda ovog itekako bitnog dijela muškog stajlinga. 

Što kažete na muške šarene čarape?

Možda ste primijetili da neki muškarci odijevaju chino hlače, košulju i sako ili elegantno odijelo, obuvaju elegantne cipele i nerijetko oblače šarene čarape. Ne, nisu se slučajno odlučili za vesele čarape sa zanimljivim printom; radi se o razbijanju „monotonije“ formalnog stajlinga. Za iste se čarape često odlučuju mlađi muškarci te ih obuvaju čak i kada idu u svatove.

Na Ecipele.hr očekuje vas bogata ponuda muških čarapa za sve prigode. Mogu biti stopalice, zatim niske čarape te one visoke. Izrađuju se od raznih materijala; najčešće je riječ o kombinaciji pamuka i kvalitetne sintetike koja osigurava elastičnost te tako sprječava pretjerano stezanje čarape oko noge. Dolaze u svim veličinama i bojama; osim klasičnih jednobojnih čarapa, na raspolaganju vam stoje čarape s uzorkom ili zanimljivim printom, što smo spomenuli nešto ranije. Čarape s uzorkom možete nositi na casual odjevne kombinacije, dok su one karirane prikladne i za poslovni stajling. Na cjelokupnu odjevnu kombinaciju nabacite šal i elegantne i udobne rukavice u istoj boji i spremni ste za izlazak.

20. travanj 2024 07:40