StoryEditorOCM
Kućni ljubimciSrceparajući prizor

Tužna priča ima sretan kraj, pogledajte prvi susret napuštenog vučjaka s morem: ‘Herschel je posljednjih pet godina bio vezan za željeznu šipku...‘

Piše R. P./sd
29. rujna 2022. - 16:05

Vrlo poznata izreka među mnogima je "Pas je čovjekov najbolji prijatelj". Pridana titula i više je nego zaslužena zbog odanosti, vjernosti i radosti koje ove životinje donose svom vlasniku, piše Slobodna Dalmacija.

Na žalost, postoje i situacije u kojima ove kućne ljubimce vlasnici maltretiraju, zbog čega mogu biti izolirani, pothranjeni, a u najgorim slučajevima i zlostavljani. Ovakva je do nedavno bila sudbina i preslatkog Njemačkog ovčara Herschela.

Herschel je, naime, posljednjih pet godina bio vezan za željeznu šipku. Osim što je uvijek bio sam i samo se mogao kretati u strogo malenoj relaciji, ova životinja nikada nije dobila ljubav ni brigu koju od čovjeka treba i zaslužuje. Čak je oštetio svoje zube pokušavajući pregristi lanac kojim je bio zarobljen. Dok ga, na sreću, nije spasila neprofitna organizacija.

Nakon što je spašen, preslatka akcija "Psićev zabavni dan‘ ovom je psu pružila dan za pamćenje. Herschel se igrao na snijegu po prvi put u životu, ‘dijelio je zagrljaje‘ ljudima, jeo i uživao cijeli dan. Tada je privukao pažnju obitelji koja ga je odlučila udomiti u Washington State-u. Na putu prema njegovoj novoj obitelji, Herschela je jedan od spasitelja odveo na plažu te je ovaj pas ugledao ocean po prvi put.

Prizor njegovog susreta s morem po prvi put zaista mami suze radosnice. Kada se približio moru, ovaj pas naprosto je procvjetao. Skakao je, lajao i pokušavao zaplivati svim snagama. Dirljivi video skupio je čak četiri milijuna pregleda, a korisnici YouTube-a su oduševljeni.

- Srce mi je eksplodiralo kada je ispustio taj zvuk! Izgledao je tako sretno! Poručio je jedan korisnik ove društvene mreže.

 

 

 

20. travanj 2024 14:28