StoryEditorOCM
Kućni ljubimciLOPOV NA ČETIRI NOGE

Mačak kleptoman krade čipkaste gaćice, grudnjake, a zna maznuti i malo ‘bijelog‘

Piše dv
23. prosinca 2021. - 14:08

Jedan novozelandski mačak dobio je reputaciju talentiranog lopova! Njegovi vlasnici tvrde da je Keith postao pravi majstor za krađu pa im tako u kuću donosi drogu, cipele, grudnjake, ali i par crnih, čipkastih gaćica.

Njegov val kriminala započeo je prije tri godine, kada je počeo krasti grudnjake sa susjednih balkona, a kući je donio i živu jegulju iz lokalne rijeke Heathcote u Christchurchu.

No, njegovi su apetiti uskoro porasli. Prema riječima vlasnika Ginny i Davida Rumbolda, petogodišnja crna mačka u posljednje im je vrijeme donijela bong, vrećicu s patentnim zatvaračem u kojoj se nalazio neidentificirani bijeli prah, a na stražnjoj ogradi kuće ostavio im je i gaćice kao poklon.

"Predložila sam mu da bi dijamanti i gotovina bili bolji, ali to se do sada nije dogodilo", našalila se Ginny Rumbold, koja je prva izvijestila o kriminalnim sklonostima svog mačka, prenosi The Guardian.

Bračni je par na kraju uzeo dvije plastične kutije, koje su postavili ispred ulaznih vrata, a u njih spremaju svu nezakonito stečenu 'imovinu' njihova mačka kako bi susjedi mogli doći po svoje stvari. No, pokazalo se da se Keithu to baš i ne sviđa pa je nekoliko puta ukrao iste predmete.

Posebno su mu omiljene čizme lokalnog trgovca. Iako je gospodin pokušao u njih staviti utege od 2,5 kilograma i tako spriječiti dlakavog lopova, Keitha to nije spriječilo - nekako ih uspijeva odvući kući jednu po jednu.

Ginny Rumbold rekla je da mještane više zabavlja nego što ih nervira ta mačja kleptomanija. Međutim, Keithovi pothvati privukli su pozornost i lokalnih vlasti. Kako je izjavio glasnogovornik tamošnje policije, posebno ih zabrinjava Keithovo najnovije otkriće - naprava za pušenje kanabisa. "Zaplijenit ćemo mu ga i porazgovarati s Keithom o tome odakle ga je nabavio", našalio se glasnogovornik policije.

18. travanj 2024 23:17