StoryEditorOCM
Dalmacija5,6 milijuna kuna

Županija ojačala Hitnu s čak 18 novih vozila

Piše PSD.
15. svibnja 2014. - 16:39
Osamnaest novih vozila Hitne medicinske pomoći dobio je Zavod za hitnu medicinsku pomoć, a vozila je prvom čovjeku Hitne ponoći dr. Leu Luetiću simbolično predao prvi čovjek Županije, župan Zlatko Ževrnja.

Sve se događalo ispred prostora autokuće Kovačić na Sirobuji u Splitu, a župan Ževrnja predao je ključeve novih 18 vozila vrijednih više od 5,5 milijuna kuna, financiranih iz županijskoga sredstava.

- Devet vozila za sanitetski prijevoz i devet za hitnu medicinu glavno su sredstvo rada ove tako značajne institucije za građane naše županije - kazao je dr. Luetić.

S obzirom da je riječ o županijskoj donaciji. jer je 2,7 milijuna kuna osigurano iz matičnoga županijskog proračuna, a ostatak iz decentraliziranih sredstava Ministarstva zdravlja koje je dobila Županija, dr. Luetić zahvalio je županu na vrijednom daru koji će biti na pomoći svima u županiji.

Kako je rekao, vozila imaju kompletnu opremu, te vrlo važnu pokretnu opremu koja se unosi po potrebi, kao što su defribilator, aspirator, respirator, kovčezi za reanimaciju.

Što novije i ispravnije


- Mogu reći da sam na čelu jednog od najbolje organiziranih Zavoda Hitne medicinske pomoći u državi, koji još uvijek radi u prilično skučenim prostorima i s nedostatnim parkiralištem, no unatoč tome nastojimo biti što brži i što spremniji – kaže dr. Luetić.

Zadovoljstvo nije skrivao ni župan Ževrnja.

- Iznimno cijenimo rad ove zdravstvene ustanove i svjesni smo njene važnosti uvijek, a pogotovo sada uoči turističke sezone. Županija ulaže značajna sredstva za potrebe zdravstva i tako će činiti i nadalje, nadajući se većem razumijevanju i boljoj suradnji s Ministarstvom zdravlja - kazao je Zlatko Ževrnja.

Posljednjih desetak godina vozni park Hitne pomoći doista je na zavodnoj razini, kaže Helena Bandalović, županijska pročelnica za zdravstvo i socijalnu skrb.

- Županija svake godine ulaže po dva milijuna kuna iz svojih sredstava za vozila Hitne pomoći i jako se pazi na njihovu starost i ispravnost, jer svi znamo koliko su ispravna vozila bitna za hitne medicinske intervencije – kaže Bandalović.

OJDANA KOHAREVIĆ
Foto: Božidar Vukičević / CROPIX 
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. srpanj 2024 08:33