StoryEditorOCM
Dalmacijaministar posjetio županiju

Ževrnja Lorencinu predstavio projekte

Piše PSD.
10. srpnja 2013. - 16:02
Ministar turizma Darko Lorencin posjetio je sa suradnicima Splitsko-dalmatinsku županiju, gdje se sastao sa županom Zlatkom Ževrnjom i predstavnicima turističkog gospodarstva županije, doznaje se iz priopćenja Ministarstva turizma.

Na sastanku su ministru predstavljene aktualnosti u razvoju turističkog sektora u Splitsko-dalmatinskoj županiji, s naglaskom na strateške turističke projekte te županijske manifestacije.

Posebno su istaknuti projekti eko-etno sela na Hvaru, turističke valorizacije Dalmatinske zagore, cikloturizma i drugih tematskih staza, aquaparka u Dugopolju, razvoja medicinskog turizma na Braču i izgradnje kongresnog centra u Splitu.

Na sastanku je također naglašeno kako su posebni napori poduzeti za razvoj nautičkog i kulturnog turizma, za koje je izrađena i strategija razvoja, ali i da se velika pažnja posvećuje povlačenje sredstava iz EU fondova.

Također, predstavnici vlasti i turističkog gospodarstva županije naglasili su ministru kako veliki razvojni i investicijski potencijal vide u neprivatiziranim turističkim tvrtkama.

Ministar Lorencin čestitao je turističkim djelatnicima Splitsko-dalmatinske županije na ostvarenim rezultatima u predsezoni te ukratko predstavio glavne aktivnosti Ministarstva turizma, kroz pet ključnih segmenata - implementaciju Strategije razvoja hrvatskog turizma do 2020. godine, povećanje investicija u turistički sektor, povlačenje sredstava iz Strukturnih EU fondova, izradu Strateškog marketing plana za razdoblje 2014.-2020. te izmjene i dopune zakonodavnog okvira.

Vezano uz neprivatizirane tvrtke, ministar je izjavio da ih vidi kao veliki potencijal za buduće investicije u turistički sektor i napomenuo kako je većina tvrtki trenutno u procesu pred stečajnih nagodbi te da za njima postoji veliki interes među investitorima, što Ministarstvo turizma posebno veseli.

Također, s obzirom na udio obiteljskog smještaja u strukturi ponude Splitsko-dalmatinske županije, ministar je prisutnima naglasio kako je nedavno objavljeni javni poziv „1000 bazena za hrvatski turizam“, jedan od alata za podizanje kvalitete smještajne ponude te okrupnjivanje u tzv. difuzne hotele.

U popodnevnim satima, ministar će se sastati i s gradonačelnikom Splita, Ivom Baldasarom, s kojim će razgovarati o razvoju turističkog sektora u gradu, koji postaje sve popularnije turističko odredište za turiste iz cijeloga svijeta, posebice u segmentu kulturnog turizma, što dokazuju i izvanredni rezultati turističkog prometa u prvoj polovici 2013. godine.

PSD
Foto: Paun Paunović / CROPIX
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. srpanj 2024 13:52