StoryEditorOCM
ZagoraUZ OBALU CETINE

Horor kod Sinja: zapalio se školski autobus, učenici izletjeli, a onda je vozilo krenulo u - rikverc!? Pogledajte slike

Piše Dalmacija SD, Toni Paštar
24. svibnja 2024. - 08:30

Očito više nema dana bez težih prometnih nesreća na području srednje Dalmacije.

Najnovija se dogodila jutros oko 7.30 sati na županijskoj cesti kod Sinja. Kako doznajemo, riječ je o potezu Bajagić-Rumin, u podnožju Kamešnice, na lijevoj obali rijeke Cetine.

- Zbog prometne nesreće prekinut je promet na županijskoj cesti Bajagić-Rumin kod Sinja - javlja Hrvatski autoklub.

Kako doznajemo, vozač autobusa tvrtke "Promet Sinj" koji je prevozio srednjoškolce na relaciji Bajagić - Sinj zaustavio je vozilo, jer je osjetio dim. Vozilo je planulo na uzbrdici kod zaselka Šimleše, na putu prema Hanu i mostu preko Cetine.

U autobusu se nalazila grupa od desetak učenika koji su odmah izašli iz gorućeg autobusa, kao i vozač kako bi ugasio manji požar koji je najvjerojatnije izbio na predjelu motora.

Vozač je počeo gasiti plamen, a pozvani su i pripadnici Javne vatrogasne postrojbe Sinj. Dok je vozač pokušavao ugasiti vatru, autobusu su otkazale kočnice, a budući da je bio na uzbrdici vratio se unatrag.

Stražnji dio vozila završio je u jarku sa strane ceste, a prednji je ostao u zraku. Autobus su na kraju ugasili pripadnici JVP-a.

- Nema ozlijeđenih u ovom događaju. Na mjestu događaja su policijski službenici koji će obaviti očevid - naglašavaju iz Policijske uprave splitsko-dalmatinske.

Problem s požarima na autobusima koji prevoze učenike u cetinskom kraju, ali i ostale putnike, prevršio je svaku mjeru. Posebno u kontekstu činjenice da se za prijevoz pojedinih kategorija putnika, koje plaćaju građani posredstvom nekoliko ministarstava, mogu koristiti samo noviji autobusi, ne stariji od pet-šest godina, do najviše 10, dok za prijevoz učenika i drugih "običnih" građana nema nikakvih ograničenja.

Koliko je star autobus na kojem je jutros izbio požar nije nam poznato, ali poznato je da je ista prijevoznička tvrtka, odnosno ona koja joj je sljednik, koristila autobuse stare po 20 i više godina. Čeka li se tragedija da se napokon nešto poduzme?

image
Facebook/Čitatelj
image
JVP Sinj
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. lipanj 2024 09:24