StoryEditor
ZagoraKONAČNO ZIMA

Snijeg ‘posuo‘ Biokovo, pogled iz Makarske sasvim je drugačiji, naš je fotoreporter napravio đir do Dugopolja i Dicma, pogledajte i video

Piše M.K.
14. siječnja 2021. - 18:26
Dicmo  Nikola Vilić/Cropix

Nekome na radost, nekome na muku, ali zima se, sa svim prikladnim atributima i meteorološkim pojavama, spustila na Dalmaciju.

Konačno, reći će oni koji žude za "klimatskom pravdom", o zadovoljstvu vlasnika mesa, pršuta i panceta što se suše po Zagori ne treba trošiti riječi, a i djeca su kroz poslijepodnevne sate već krenula "žicati" vikend na snijegu.

image
Matko Begović/makarska Kronika

Na Biokovu ga ima. Svjedoče tome fotografije reportera Makarske kronike, Matka Begovića, čiji grad, s bijelim "nadgrađem" u pozadini, sad izgleda sasvim drugačije.


 

image
Matko Begovic/makarska Kronika


Splitski fotoreporter Nikola Vilić učinio je đir do Dugopolja, Dicma i okolice i zabilježio tanki snježni pokrivač koji se uhvatio na poljima i gdjegod na manje prometnim seoskim cestama.

image
Dicmo
 
Nikola Vilić/Cropiximage
Dugopolje

 
Nikola Vilić/Cropix


Hoće li nastaviti padati i hoće li ga biti dovoljno za vikend radosti, ostaje vidjeti, no svakako valja upozoriti na oprez u prometu, jer nije samo bijelo i meko. Sklisko je.

SVE FOTOGRAFIJE POGLEDAJTE U NAŠOJ GALERIJI.

A još kadrova snijega i prognozu za narednih pet dana pogledajte OVDJE.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. travanj 2021 05:47