StoryEditorOCM
ZagoraOPASNA NA CESTI

Sinjanka vozila dok joj je dozvola bila oduzeta, pa ostala bez BMW-a. Policija joj nije oprostila ni višestruke ranije prekršaje zbog čega će ravno u - zatvor! Doznajemo detalje

Piše Dalmacija SD
2. prosinca 2022. - 18:32

Sinjski policajci proveli su istraživanje nad 32-godišnjakinjom, te su utvrdili da je 27. studenoga na sinjskom području upravljala automobilom marke BMW,  nakon izvršnosti rješenja o ukidanju vozačke dozvole, a prije ponovnog stjecanja prava na samostalno upravljanje vozilom čime je ostvarila obilježja kršenja Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Kako doznajemo, žena je dovedena u službene policijske prostorije, nad njom je provedeno kriminalističko istraživanje i uz optužni prijedlog odvedena na općinski prekršajni sud. Riječ je o višestrukoj počiniteljici najtežih prometnih prekršaja, pa joj je privremeno oduzet i automobil za čijim upravljačem je bila.

- Nakon provedenog prekršajnog postupka prekršajni sud donio je nepravomoćnu presudu kojom je 32-godišnjakinji izrekao kaznu zatvora u trajanju od 15 dana, zaštitnu mjeru zabrane upravljanja motornim vozilom "B" kategorije u trajanju od devet mjeseci i oduzeo joj je vozilo.

Naime, Prekršajni zakonom normirano je da će se predmet i sredstva koji su bili namijenjeni ili uporabljeni za počinjenje prekršaja oduzeti ako postoji opasnost da će se ponovno uporabiti za počinjenje prekršaja - priopćeno je večeras iz Policijske uprave spčlitsko-dalmatinske.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. siječanj 2023 04:52