StoryEditorOCM
Zagoraponišten natječaj

Okolica Sinja na stotinu muka zbog važnog projekta: Nijemci otpali, ni nakon dvije godine nadmetanja još se ne zna tko će graditi kanalizaciju

29. studenog 2022. - 13:58

Josip Mioč, direktor “Vodovoda i odvodnje Cetinske krajine”, tvrtke koja je službeni investitor projekta poboljšanja vodne infrastrukture na području grada Sinja znanog kao “Aglomeracija Sinj”, donio je odluku o poništenju natječaja za radove na sustavu vodoopskrbe i odvodnje te rekonstrukcije državne ceste Split – Sinj kroz mjesto Brnaze.

Na nadmetanju objavljenom još krajem 2020. godine, za te je poslove kao jedini ponuđač izabrana njemačka tvrtka “Ludwig Pfeiffer Hoch – und Tiebfau”, kojoj je oslonac bila i skupina podugovaratelja. Budući da je po lokalnim saznanjima tvrtka u Njemačkoj zapala u teškoće, pa su se stalno pronalazili razlozi za odugovlačenje potpisivanja ugovora, iz “Vodovoda i odvodnje” zatražili su od izabranog izvođača ažuriranu dokumentaciju o sposobnosti preuzimanja radova i obnovljeno bankarsko jamstvo.

Nakon protekla dvomjesečnog roka od takvog zahtjeva, iz Njemačke je stigao zahtjev za dodatna dva mjeseca postupka. Ocjenjujući da je to samo novo kupovanje vremena, bez ikakvog jamstva da bi i nakon isteka novog roka natječaj mogao biti napokon okončan ugovorom, poništenje nadmetanja ostala je jedina opcija.

– Bio je to jednoglasan stav stručnog povjerenstva u kojemu su predstavnici naše tvrtke, Grada, “Hrvatskih cesta” i podugovaratelji. Kao predstavniku investitora preostalo mi je donijeti odluku o poništenju postupka javne nabave. U roku od 30 dana raspisat ćemo novi javni natječaj za izvođača.

Očekujem da ćemo pristigle ponude na novu javnu nabavu otvarati tijekom siječnja iduće godine. Uvjeren sam da ćemo u konačnici uspješno realizirati i segment Brnaza, koji predstavlja trećinu ukupnoga kompleksa “Aglomeracije”, jer za te poslove imamo osiguranih oko 140 milijuna kuna – kaže Mioč.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. siječanj 2023 23:49