StoryEditorOCM
ZagoraBACIT ĆE SE PRED BUS

Miro Bulj ‘ispalio‘ zbog jutrošnjeg požara autobusa punog učenika: ‘HDZ i Županija daju koncesije za Jujnovićeve kante‘

Piše Dalmacija SD
24. svibnja 2024. - 12:07

Sinjski gradonačelnik Miro Bulj (Most), revoltiran današnjim događajem u Obrovcu Sinjskom gdje se zapalio autobus tvrtke "Promet Sinj" koji je prevozio školsku djecu iz tog mjesta u Sinj, o čemu smo jutros pisali OVDJE, prozvao je vlasnika tvrtke Matu Jujnovića, a od župana splitsko-dalmatinskog Blaženka Bobana (HDZ) zatražio da podnese ostavku te najavio kako će osobno stati ispred autobusa koji, kako je istaknuo, neće izići s kolodvora dok institucije ne odrade svoj posao.

- Fala Bogu i Gospi Sinjskoj što nitko nije nastradao. Da nije bilo brze intervencije vozača tko zna što bi bilo. Svaki tjedan gori jedan autobus.

Postavlja se pitanje što radi Županija splitsko-dalmatinska?! Kao gradonačelnik poslao sam bezbroj dopisa i u nebrojeno puta upozoravao, Inspektorat je u Sinju postavio i prometnog inspektora koji ništa ne radi.

image

Gradonačelnik Miro Bulj (Most)

Goran Mehkek/Cropix

Pitam se što rade oni, ne samo da su dozvolili da nam Mate Jujnović i "Promet Makarska" preuzmu naš kolodvor nego je Županija dopustila da u ovim karampanama starijima od Mojsijeve šlape prevoze našu djecu. Zamislite roditelje koji u ovakve autobuse upućuju svoju djecu.

Bezbroj puta sam upozoravao Ministarstvo prometa da su ugrožena djeca i njihovi životi, da roditelji mole Boga da im se djeca živa vrate iz škole i ne samo to, često autobusi i ne dolaze po djecu i upravo to Županija i Ministarstvo financiraju i daju im koncesije.

Kao gradonačelnik sam napravio sve za svoje studente kako ih ne bi prevozio ovaj prijevoznik, ali na školski prijevoz ne mogu utjecati jer nije u mojoj nadležnosti nego u nadležnosti HDZ-a i Županije - rekao je Bulj i dodao:

- Javno pozivam ministra Olega Butkovića (HDZ) da zajedno s županom Bobanom podnese ostavku zbog nečinjenja.

Osobno ću stati ispred ovih autobusa koji više neće izići s kolodvora ako nadležne institucije ne odrade svoj posao.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. lipanj 2024 14:36