StoryEditorOCM
DalmacijaEKOLOŠKE UDRUGE HRVATSKE NAJAVILE:

Udruge: Tužit ćemo ministricu Dropulić zbog Lećevice

Piše PSD.
22. veljače 2009. - 13:57

Ekološke udruge Hrvatske, na čelu s Udrugom “Zvona Kaštela”, zbog zakidanja temeljnih ustavnih prava života i rada u zdravu okolišu, ovih dana podnijet će tužbu protiv Vlade RH, više županija i gradova, zatim ministrice zaštite okoliša Marine Matulović-Dropulić, njezina državnog tajnika Nikole Ružinskog, splitsko-dalmatinskog župana Ante Sanadera i županijskog pročelnika za okoliš Tomislava Mihotića.

Također, tužbe se pišu i protiv čelnika IPZ-Uniprojekta, IPZ-MCF, kao i Hrvatskoga geološkog instituta koji su, kako tvrde u ekološkoj Udruzi “Zvona Kaštela”, krivotvorili podatke u ekološkim studijama naručenim za Regionalni centar za gospodarenje otpadom Lećevica.

- Tužbe ćemo podnijeti, iako smo svjesni da je naše sudstvo korumpirano. Međutim, to je jedini način da nakon toga dođemo do Strasbourga, čijem međunarodnom sudu se ne možemo obratiti dok ne potrošimo sudske mogućnosti na domaćem terenu. Ne treba ni isticati koliko će nas to koštati. Međutim, novac ćemo osigurati iz dobrovoljnih priloga naših članova i simpatizera - kazao nam je Vinko Grgurević, predsjednik “Zvona Kaštela”. 

marijan džambo / EPEHA

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. lipanj 2024 16:57