StoryEditorOCM
Dalmacijanakon dva mjeseca stanke

U Makarsku stigli prvi ovogodišnji turisti

Piše PSD.
10. veljače 2013. - 15:10
Nakon dvomjesečnog odmora i manjeg uređenja smještajnog i gospodarskog dijela hotela, makarski hotel Meteor je kasno sinoć primio prve ovogodišnje goste.

Tridesetak britanskih turista agencije Saga, koji su doputovali na dvodnevni odmor u Meteor, prvi su ovogodišnji turisti na Makarskoj rivijeri. Inače, gosti te agencije u toj vodećoj makarskoj hotelskoj kući izmjenjivat će se u većim skupinama svaka dva tjedna do kraja predsezone i nastaviti s dolaskom u posezoni.

Za Valentinovo je najavljena grupa od gotovo 200 gostiju, a potvrđen je i dolazak nekolicine sportskih ekipa.

Sadašnje stanje bookinga Meteora je bolje nego lani, doznaje se od direktora hotela Bepa Srzića koji dodaje kako je planirano u tom hotelu ove godine ostvariti 100.000 turističkih noćenja i prihod od oko 35 milijuna kuna.

Nakon Meteora, hotel Dalmacija ugostit će prve goste polovicom travnja, a apartmansko naselje Rivijera oko polovice svibnja.

Inače, makarski hotelijeri prošle su godine u hotelima Meteor, Dalmacija i Rivijera ostvarili 221.000 turističkih noćenja i ukupan prihod od oko 66 milijuna kuna, a za ovu godinu planirano je povećanje broja noćenja za oko tri posto i ukupnog prihoda od oko pet posto, doznaje se u Upravi makarskih hotelijera.

(Hina)
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. srpanj 2024 14:11