StoryEditorOCM
S mora i krajapogled u budućnost

Župan Boban primio kazahstanskog veleposlanika, razgovarali o međusobnoj suradnji i projektima

Piše Jozo Vrdoljak
26. listopada 2023. - 16:38

Splitsko dalmatinski župan Blaženko Boban službeno je primio veleposlanika Republike Kazahstan u Hrvatskoj Akylbeka Kalmadinova  i njegova savjetnika za gospodarstvo i sport Ivicu Pirića.

Razgovaralo se o međusobnoj  suradnji i projektima. U kratkom razgovoru Ivica Pirić, savjetnik veleposlanika Kazahstana  u Hravtskoj otkrio je kako je u tijeku formiranje međuvladine komisije Hrvatske i Kazahstana, u koju će,između ostalog, ući i poznati gospodarstvenici iz obiju država.

- Pripremamo i hravtsko-kazahstanski gospodarski forum. Organizacija gospodarskih foruma pokazala se kao najbolji način za realizaciju poslova i za konkrenu gospodarsku suradnju, kazao je Ivica Pirić. 

Podsjetimo, prije nekoliko mjeseci Ministarstvo vanjskih  poslova Republike Kazahstana imenovalo je Ivicu Pirića samostalnim savjetnikom za opća pitanja u veleposlanstvu Republike Kazahstana u Hrvatskoj. Novi veleposlanik Republike Kazahstana u Hrvatskoj Akylbek Kalmadinov istaknuo je Pirićev značajan doprinos razvoja bilateralne kulturne i humanitarne suradnje te mu je odlučilo s toga dodijeliti ovaj status. Podsjetimo, Kalmadinov je jedan od najiskusnijih kazahstanskih diplomata. Prije dolaska u Hrvatsku bio je veleposlanik u Kanadi i Japanu.

- Velike zadaće su postavljene ispred nas u smislu podrške realizaciji projekata vezanim uz investicije kazahstanskih tvrtki u Hrvatskoj i izlazak hrvatskih tvrtki na kazahstansko tržište, istaknuo je tom prilikom Pirić, koji je već niz godina predstavnik Kazah investa u Hrvatskoj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 21:53