StoryEditorOCM
S mora i krajaOD PONEDJELJKA

Tri vrlo frekventne autobusne linije splitskog ‘Prometa‘ mijenjaju trase na čak devet mjeseci, doznajemo kuda će voziti

Piše Dalmacija SD
29. rujna 2023. - 15:54
ZA SLOBODNU Split,170421. Autobusna stanica Sukoisanska ulica. Na fotografiji: Prometova autobusna linija 32 za Kucine.Vojko Basic/Cropix

Zbog početka izgradnje dodatnog spoja splitsko-solinske obilaznice s Matoševom ulicom kod trgovačkog centra "Salona mall" u Solinu, što bi trebalo trajati (najmanje) devet mjeseci, od ponedjeljka, 2. listopada, mijenjaju se dijelovi trasa "Prometovih" autobusnih linija broj 5, 10 i 32.

Vozila javnog prijevoznika na liniji broj 5, na polascima iz Splita prema Dračevcu, skretat će s obilaznice prema velikom kružnom toku na Bilicama i zatim prema početno-završnom stajalištu na Dračevcu.

Autobusi koji će voziti "desetku" će nakon dolaska iz smjera Splita također skretati s obilaznice prema "rotoru" na Bilicama i nakon nekoliko stotina metara se isključivati s brze ceste Solin-Klis. Ulazit će na Put Dračevca i dalje Ulicom Antuna Gustava Matoša nakon čega će skretati udesno u Ulicu Petra Hektorovića te Marulićevom i Putom Mira voziti prema okretištu kod Novoga groblja u Solinu.

Što se tiče linije broj 32, autobusi će također skretati s obilaznice prema kružnom toku na Bilicama i Dračevcu, te će na križanju s Ulicom Ljudevita Gaja skretati udesno odakle će nastavljati uobičajenom trasom do Kučina.

- Na privremeno izmijenjenim autobusnim linijama koristit će se sva usputna autobusna stajališta. U povratku prema Splitu sve tri spomenute linije prometovat će uobičajenim trasama - ističu iz "Prometa".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. svibanj 2024 12:00