StoryEditorOCM
S mora i krajaČUVARI BAŠTINE

Počinju ‘Dani Hrvata Bunjevaca u Splitu i Splitsko-dalmatinskoj županiji‘, donosimo cjeloviti program manifestacije

Piše Snježana Šetka
20. lipnja 2024. - 17:08

U posjet Splitu i Splitsko - dalmatinskoj županiji stiže skupina Hrvata iz Vojvodine. U plodnoj zemlji Bačke pustili su korijenje hrvatskog identiteta! Ugostit ćemo ih, čuti i doživjeti u Splitu, Solinu i Kaštelima u sklopu manifestacije "Dani Hrvata Bunjevaca u Splitu i Splitsko - dalmatinskoj županiji".

Dani započinju druženjem u subotu 22. lipnja 2024. u 19.30 sati u Nadbiskupskom sjemeništu u Splitu gdje će biti predstavljen Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata i naklada "Hrvatska riječ" uz neizostavnu pratnju tamburaša.

Dan poslije, u nedjelju, Hrvati Bunjevci sudjelovat će na svetoj misi u crkvi svetog Josipa na Mertojaku u 9.30 sati nakon čega će predstaviti svoje likovno stvaralaštvo u slami. A navečer u 20 sati na Gradini u Solinu priredit će folklorni koncert sa FA Jedinstvo iz Splita i KUD-om Salona.

Sve to odvija se u sklopu suradnje Hrvatske matice iseljenika - podružnice Split i Ogranka Matice hrvatske u Splitu s drugim udrugama i ustanovama u kulturi. Donosimo kompletan program Dana Hrvata Bunjevaca u Splitu i Splitsko - dalmatinskoj županiji.

PROGRAM:

22.06. (subota) 19.30 sati, Velika dvorana Nadbiskupskoga sjemeništa; predstavljanje Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata i naklade Hrvatska riječ, uz glazbenu pratnju tamburaša "Festival bunjevački pisama" i folklornu koreografiju HKPD "Matija Gubec" Tavankut

(HMI Podružnica Split, Ogranak Matice hrvatske u Splitu, HU Benedikt, Hrvatsko Nadzemlje)

23.06. (nedjelja) 9.30 sati, svečana pjevana Misa u crkvi Svetog Josipa na Mertojaku te predstavljanje likovnog stvaralaštva u slami.

(HMI Podružnica Split, župa Svetog Josipa - Mertojak, LU "Emanuel Vidović"

23.06. (nedjelja) 20 sati, Gradina Solin; folklorni koncert HKPD "Matija Gubec" Tavankut, tamburaški sastav "Festival bunjevački pisama", Folklorni ansambl "Jedinstvo" i Kulturno umjetničko društvo "Salona"

(HMI Podružnica Split, Javna ustanova u kulturi "Zvonimir - Solin")

25.06. (utorak) 20 sati, Dvorac Vitturi - Kaštel Lukšić; predstavljanje Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata i naklade Hrvatska riječ, uz glazbenu pratnju tamburaša "Festival bunjevački pisama" i folklornu koreografiju HKPD "Matija Gubec" Tavankut, KUD "7 Kaštela" i KUD "Ante Zaninović"

(HMI Podružnica Split, MH Ogranak Kaštela)

- Programsko sudjelovanje u manifestaciji "Šotobraco" sa Folklornim ansamblom "Jedinstvo" u Splitu

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. lipanj 2024 17:09