StoryEditorOCM
S mora i krajaatraktivno zdanje

Luksuzna ljepotica pokraj Dubrovnika: svi govore o prodaji vile Wolfganga Petritscha za 4 milijuna eura. Agent demantira

Piše Anđelka Kelava
28. rujna 2024. - 19:12
Iako se informacija o prodaji kuće bivšeg visokog predstavnika UN-a u BiH Wolfganga Petritscha brzo proširila medijima, iz agnecije ‘Krešić Properties‘ navode da se vila ne prodajeAnđelka Kelava, AFP

Proteklih dana u središtu pažnje svih bosanskohercegovačkih medija bila je prodaja kuće bivšeg visokog predstavnika UN-a u Bosni i Hercegovini Wolfganga Petritscha, smještene u Mlinima u Župi dubrovačkoj. To i ne čudi s obzirom na ulogu koju je ovaj diplomat imao nakon rata u susjednoj državi, posebice u provedbi Daytonskog sporazuma.

Iako se informacija o prodaji kuće brzo proširila hrvatskim i bosanskohercegovačkim medijima, vlasnik agencije "Krešić Properties" Davorin Krešić navodi da se vila ne prodaje, nego se iznajmljuje, te da nije oglašena na stranicama njegove agencije za prodaju nekretnina, kako su tvrdili pojedini mediji. U medijskom je prostoru, naime, objavljeno da je vila na tržištu i da se prodaje po cijeni od četiri milijuna eura.

Nakon završetka mandata u Bosni i Hercegovini, Petritsch je kupio vilu u Mlinima, modernu vilu Bobara, koja je renovirana prema idejama uglednih austrijskih arhitekata Gisele i Borisa Podrecce.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. rujan 2024 19:12