StoryEditorOCM
S mora i krajaDOBILI ISPOSTAVU

Korčulanski vatrogasci spremni na obračun s vatrom: ‘Grad ćemo braniti i na isturenom položaju u selu vinogradara‘

Piše Dora Lozica
14. lipnja 2024. - 17:14

Jedna je godina mandata iza nove uprave i mladog zapovjednika DVD-a Korčula Franceska Verazze, a već se na različite načine vidi njegov profesionalni pristup i potpis.

Jedna od najvažnijih protupožarnih novosti DVD-a Korčula za ovogodišnju sezonu je vatrogasna Ispostava Čara koja je od prvog lipnja aktivno krenula s radom. Prijašnjih godina rubove Grada Korčule čuvala su tek dva vatrogasca na osmatračnici na Dubovu i jedna cisterna u Čari, a ovog će ljeta sve do 1. listopada, u zgradi ambulante, dežurati devet vatrogasaca 24 sata dnevno.

image
DVD Korčula

- Čarsku ispostavu oformili smo zbog prevelike površine naše jedinice lokalne samouprave. DVD Korčula daleko je od ruba Grada pa sam odlučio organizirati malu postrojbu u Čari s 24-satnim dežurstvom - objasnio je zapovjednik Verazza.

Ovog će ljeta diljem Grada Korčule, u svakom trenutku, biti spremna najmanje tri vatrogasca s dva vatrogasna vozila, malim navalnim vozilom i cisternom, otkriva nam Verazza.

image

Francesco Verazza (prvi zdesna) novi je zapovjednik DVD-a Korčula

Dora Lozica

- Takva je priprema važna kako bismo na svaku intervenciju izašli u što kraćem vremenu. Cilj nam je svaki požar uhvatiti što ranije da se ne proširi.

image

Ispostava u Čari

DVD Korčula

Ovakva organizacija DVD-a Korčula ne bi bila moguća bez podrške gradonačelnice Nike Silić Maroević i Doma zdravlja Vela Luka kao i predsjednika MO Čara Tončija Tomića koji nam je pomogao od DZ Vela Luka dobiti priključak za struju i WC - zahvalio se zapovjednik Verazza.

image
DVD Korčula

DVD Korčula ovog ljeta od Lumbarde do Čare broji 32 operativna vatrogasca. Tijekom svibnja imali su 26 različitih aktivnosti koje uključuju požare otvorenih prostora i plovila, osiguravanje medicinskih letova helikopterom, izvide, prijevoz vode, pomoć Hitnoj medicinskoj službi i druge svakodnevne aktivnosti.

Ne smijemo zaboraviti ni Dane otvorenih vrata povodom proslave svetog Florijana, treninge vatrogasne mladeži te redovite mjesečne vatrogasne vježbe.

U slučaju da uočite bilo kakvu pojavu dima ili vatre nazovite vatrogasce na telefonski broj 020/711-001, 193 ili 112. Svim  vatrogascima diljem županije želimo mirnu sezonu sa što manje intervencija.

image
DVD Korčula

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. lipanj 2024 17:14