StoryEditorOCM
S mora i krajanavijači iz solina

Kad postanemo prvaci, idemo na poljudski stadion! Ja i moj tovar Roko... I nema tu ‘ako‘!

Piše Mario Matana
29. rujna 2024. - 22:30

Kad postanemo prvaci, idemo na stadion!‘ - nema tu ‘ako‘, Ivan Drašković, Solinjanin od kolina (kako nam sam kaže, njegovi su tu već 450 godina), uvjeren je u Hajdukovu skoru titulu.

A na stadion će naravno sa svojim Rokom, zaigranim jednogodišnjakom, željnim igre (s nama, ali i prolaznicima), uobičajeno za svoju vrstu ponekad i tvrdoglavim sivim tovarom!

Nije se Roko iz prve dao fotografirati, malo se nećkao i jogunio, više mu se sviđala zelena travica usred ostataka Salone. No, na kraju je ipak mladost proradila, zaigrao se Roko i s vašim reporterom, iako ga je Ivan vješto (treba tu i snage, nije tovar slabašna životinja) susprezao. Izaziva(o) je mladi magarac i posjetitelje antičkih ostataka, kompleksa nekadašnje Salone na fotografiranje, neobična je to dodatna turistička ponuda.

Ah da, zaboravili smo naglasiti: Roko je danas bio posebno zanimljiv (kaže gazda kako ga inače šeta svaki dan, ali samo na dan utakmice je u dresu) jer je davao podršku Hajduku u jadranskom derbiju, cijeli je bio u šalovima i navijačkim rekvizitima...

image

Ivan Drašković i njegov tovar Roko

Mario Matana/
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. rujan 2024 22:31