StoryEditorOCM

Asfaltiranje na Korčuli i zatvaranje ceste uznemirilo građane, iz Županijske uprave ih smiruju: ‘Nema panike...‘

Piše Dora Lozica
4. srpnja 2024. - 15:45

Dio županijske ceste Korčula - Račišće, pokraj Nove luke Polačište u izgradnji, trenutno se asfaltira pa su moguća povremena i kratkotrajna zatvaranja za promet, objasnio je Ivo Kaštelan, ravnatelj Županijske uprave za ceste Dubrovačko-neretvanske županije.

Ravnatelja ŽUC-a nazvali smo nakon što su nas građani kontaktirali s upitima zašto je cesta zatvorena budući da zatvaranje za promet nije najavljeno kako je to bio slučaj u svibnju.

Međutim, razloga za paniku nema, ističe ravnatelj Kaštelan, cesta je u završnoj fazi asfaltiranja, a zastoji u prometu bit će kratkotrajni. Cesta se asfaltira još danas i sutra nakon čega će se postaviti prometni znakovi i signalizacija s čime će se radovi i službeno završiti.

image
MRRFEU

Spomenuta dionica zatvorena je 6. svibnja zbog radova na rekonstrukciji županijske ceste, odnosno spoja s državnom cestom koja će biti pristupna do kontaktne zone Polačište kao i zbog radova na odvodnji otpadnih voda za naselje Žrnovo, a krajem svibnja je otvorena uz regulaciju semafora do kraja radova. Kako doznajemo od ravnatelja Kaštelana, prekosutra će se ukloniti i semafori.

Izgradnja nove korčulanske trajektne luke na predjelu Polačište, što je projekt vrijedan više od 25 milijuna eura, u punom je zamahu. Kako doznajemo, podmorski radovi su nedavno gotovi, a završetak projekta planiran je do kraja ove godine.

Nositelj je Županijska lučka uprava Korčula dok je za izgradnju pristupne ceste za novu luku zadužen ŽUC.

image
MRRFEU

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. srpanj 2024 15:46